Kjempeavtale for Forcit

BERGEN (AT.no): Sprengstoff-leverandøren Forcit har fått avtale med Heidelberg i Norge.

Klaus Eriksen

14.06.17 19:05

 

Avtalen ble klar like før World Tunnel Congress (WTC) i Bergen, og er den største avtalen for Forcit i Norge noen gang. Forcit skal levere sprengstoff til Heidelberg-anleggene på Jelsa, Norstone-bruddene i Tau, Dirdal, Røyneberg, Askøy og Svingen, samt til sju brudd i Sverige som Heidelberg eier.

Ikke rart daglig leder, Tarald Husaas, var i strålende humør på WTC-konferansen i Bergen, der Forcit og Bergcon delte stand. Avtalen betyr en omsetning på 35-40 millioner kroner i året for Forcit.

Slurrystasjon på Jelsa

På Jelsa skal selskapet etablere en egen slurrystasjon som skal bemannes av 5-6 personer. To trucker vil være tilknyttet dette anlegget og kjøre ut sprengstoff herfra til de andre bruddene i nærheten.

Jelsa-anlegget vil alene produsere rundt 4000 tonn i året. I tillegg vil den øvrige produksjonen for å levere til de andre bruddene være ytterligere ca. 800 tonn.

- Avtalen gjelder fra 1. januar 2018, og har en varighet i fire år. Dette er den største avtalen vi har fått i Norge, sier Husaas til AT.no.

Flere kontrakter

Forcit har planer om å kjempe om tunnelkontrakter i fremtiden også. Selskapet leverte til Martis tunnelprosjekt i Nordnes, og i Sverige har Forcit rundt 30 enheter til tunnel-leveranser.

- WTC-konferansen er en fin arena å være på, og vi skal ta vår del av tunnelmarkedet i Norge, sier Husaas.

Forcit er en finsk sprengstoffleverandør som har hoveddelen av leveransene på det nordiske markedet, men selskapet leverer også til store gruvenasjoner som Australia.

Kommenter artikkelen

Flere relaterte artikler

Nyheter fra Anlegg