Ny fres og strømaskin fra Tokvam

Tokvam har forbedret og nyutviklet sitt fres og strø-program før vinteren 2017/2018.

Hans Kristian Barbøl

11.08.17 12:22

 

Tokvam AS lanserer 255HSV, en ny utgave V-fres i en heavy-duty konstruksjon, med velprøvd teknologi og forbedringer siden den første Tokvam V-fresen kom på markedet i 1958.

Tokvams egenutviklede hengslede innmatervinger fra 1976 er Hardox forsterket og lever i beste velgående på denne nyheten. Med viftediameter på 920 mm, har snøfresen god kapasitet og kan kjøres i relativt store hastigheter.

Vendbart slitestål

I likhet med alle Tokvam v-fresere, er 255HSV best på «vanskelig snø» (+3 til -3 grader). Dette er, ifølge Tokvam, selskapets filosofi med rette, bratte sidevinger og slitestål montert på utsiden med innfelte festebolter.

Slitestålet kan flyttes ned og vendes, noe som gir fire sliteposisjoner. Snøfresen kan leveres med hydrauliske kantvinger på høyre og venstre side.

Ny strømaskin

I august 2017 er også den nyeste utgaven Tokvam strømaskin leveringsklar.

SMA800 er en selvlastende strømaskin for mellomstore bæremaskiner opp til 5-6 tonn. SMA800 har 800 liter volum og to meter strøbredde.

Maskinen er forsterket med utstrakt bruk av Domex 655 høyfast stål i konstruksjonen. Under utviklingsprosessen har Tokvam hatt fokus på vektreduksjon for å kunne kjøre maks mengde strømaterial i frontlaster eller fronthydraulikk på mindre traktorer og hjullastere.

Kommenter artikkelen

Nyheter fra Anlegg