Gjerstad skal lage Cat-skuffer

Pon Equipment AS lanserer ny og komplett Cat skuffeserie på gravemaskiner fra 10 til 42 tonn.

Hans Kristian Barbøl

22.09.17 11:05

 

- Vi har lenge ventet på at Caterpillar skulle komme opp med en skuffeserie som var tilpasset nordiske forhold, og endelig ble det ordning, sier markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS.

Det er Gjerstad Products som skal produsere skuffene for Caterpillar. Skuffene skal tidlig i 2018 få påmontert en Product link «track chip» som vil gi informasjon om hvor skuffen befinner seg.

I en pressemelding skriver Pon Equipment:

«Våre kunder har hatt gode erfaringer med Caterpillar-produserte skuffer på maskiner fra Cat 352 og opp, men skuffene som har vært solgt nedover i Europa på de mindre maskinene har ikke vært designet for norske forhold verken med tanke på utforming eller stålkvalitet. Pon Equipment anbefalte derfor et samarbeid med lokale produsenter for å sikre rett form og kvalitet fra første dag. Etter lange og mange forhandlingsrunder falt Caterpillars valg på Gjerstad som produsent.»

- Vi vil nå tilby skuffene på modellene fra 311FLRR til Cat 340FL og på hjulgraverne M314F til og med M322F. Både grave-, pusse- og smalskuff leveres med Cat logoen, sier senior produktsjef i Pon Equipment AS, Vilmundur Theodorsson.

Nyheten ble annonsert under Pons kundetur til Caterpillars demosenter i Malaga 14. september 2017.

Kommenter artikkelen

Nyheter fra Anlegg