Brede Løvlien, byggeleder i Statens vegvesen, er fornøyd med tilbudene som kom inn.

Fire vil bygge om Veenskrysset

Veenskrysset i Løten (Innlandet) skal bygges om til rundkjøring. Det er fire entreprenører som ønsker jobben.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Veenskrysset i Løten er et av flere sideveistiltak til veiprosjektet Rv. 3/25 Løten – Elverum. Krysset er planlagt bygget om til rundkjøring.

I tillegg skal det bygges ny bru over elva Vingerjessa. Det skal legges ned nye rør i bakken og en støyskjerm skal tas ned og erstattes med en ny.

- Det er gledelig å kunne åpne tilbud når vi ser vi treffer markedet slik som nå sier, Brede Løvlien, byggeleder i Statens vegvesen.

Veenskrysset er planlagt bygget om til rundkjøring. Kartillustrasjonen viser hvordan den nye rundkjøringen vil se ut når den står ferdig i 2022. Man skal også skifte ut brua som krysser Vingerjessa. I tillegg er det planlagt nye vann og avløpsrør og vedlikehold av en støyskjerm.

- Prisene er som forventet, men det som er ekstra gledelig er at fire jevnstore entreprenører treffer så likt som de gjør. Det betyr at vi har lagt ut en god konkurranse for de middels store entreprenørene. Nå skal vi kontrollregne tilbudene og påse at alt er i orden før vi går til innstilling og tilbyr en entreprenør kontrakten, sier Løvlien.

Disse kom med tilbud:

  • Dobloug Entreprenør AS, 32.375.446,82 kroner
  • JR Anlegg AS, 33.350.115,16 kroner
  • Dokka Entreprenør AS, 37.025.859,00 kroner
  • John Galten AS, 37.824.888,00 kroner

- Både vi, tilbyderne og kommunen er klar over at reguleringsplanen formelt sett ikke per dato- er godkjent, og at prosjektet ikke kan startes før godkjent plan foreligger. Reguleringsplanen skal opp i kommunestyremøtet i Løten kommune 9. februar, sier Løvlien til slutt.

Veenskrysset i Løten slik det er i dag.
Powered by Labrador CMS