Musk: - Lastebilsjåføren trengs enda noen år

Tesla-boss Elon Musk benyttet påsken til å annonsere at selskapets første lastebil skal avdukes i september.

Hans Kristian Barbøl

18.04.17 09:23

 

Tesla-boss Elon Musk benyttet påsken til å annonsere at selskapets første lastebil skal avdukes i september.

I tweeten skrøt han av teamet som han mener har gjort en fantastisk jobb, og påstår at Tesla vil ta lastebilen til et helt nytt nivå.

Sjåføren ikke avleggs

Tesla har nylig bygget inn hardware som gjør det mulig for personbilene fra selskapet å være fullstendig selvkjørende. Likevel tror Musk at det vil ta noen år før lastebilsjåfører ikke lenger trengs.

- Det vil ta noen år før lastebiler kan kjøre selv og før lovgivere har fått nok data til å føle seg komfortable med å ikke ha en sjåfør i bilen, sa Musk i et intervju med CNBC nylig.

Det selvkjørende systemet vil i begynnelsen bare samle data og sørge for økt sikkerhet.

- Jeg tror det er en stor forbedring av sikkerheten, for det skjer mange ulykker når sjåfører er trøtte bak rattet, sier Musk.

Han tror imidlertid at sjåførens rolle gradvis vil endres.

- Jeg tror sjåførens rolle vil omformes til å bli en «fleet manager». Jeg synes det er en mer interessant jobb enn å kjøre, sier Musk.

Sparer penger

Selv om det er mye fantastisk ny teknologi i den kommende Tesla-lastebilen, er hovedpoenget likevel å spare penger og miljøet.

- Vi tror at Tesla Semi vil sørge for en stor kostnadsreduksjon innen godstransport, og samtidig øke sikkerheten i tillegg til at den blir morsom å operere, sa Musk da prosjektet først ble annonsert i fjor.

Kommenter artikkelen

Nyheter fra Transport