Allsidig stor tilhenger

HK Container lanserte ifjor høst en lang tilhenger hvor det er plass til en 20-fots container. Nå er modellen forsterket med blant annet dobbelt ramme.

Halvdan Korsmo

06.08.17 14:21

 

Selv om den er over seks meter langt og 2,5 meter bred, er egenvekten ikke mer enn 900 kg, og nyttelasten er hele 2600 kg. Tilhengeren kan faktisk frakte en 20-fots containere og har containerfester i hjørnene i tillegg til 14 surrekroker innvendig i kassen.

- Vi har flere kunder som har spart inn mye i transportkostnader ved å kunne flytte containeren selv, sier Helge Kristoffersen i HK Container. Andre tilpasninger som er gjort, er utsparinger for kjøreramper bak på tilhengeren slik at disse ikke er i veien når de ikke brukes. Kjøreramper og flere surrekroker kan bestilles ved behov.

Tilhengerserien til HK Container er norskprodusert og leveres til containere fra 8 til 20 fot. I tillegg til transport av standard containere og letthus, kan de også brukes som ordinære varehengere.

Allsidig bruk

En av brukerne av denne hengertypen er Bømlo Maskin AS. Der forteller man at hengeren nesten daglig benyttes til transport av rør, armeringsjern og anleggsutstyr ut til anleggsplassene.

Hengeren ble i utgangspunktet anskaffet for forflytning av selskapet boligcontainere ved hjelp av pickup. Ved at man selv kan ta med boligmodulen ut på anlegget, sparer selskapet kostnader til kranbil eller hotellkostnader.

Men hengeren er altså så anvendelig at den brukes til mange andre oppgaver også.

Kommenter artikkelen

Flere relaterte artikler

Nyheter fra Transport