Øst Politidistrikt ønsker å spille på lag med transportbransjen for å få satt stopp for litauisk bande som herjer på Østlandet.
Øst Politidistrikt ønsker å spille på lag med transportbransjen for å få satt stopp for litauisk bande som herjer på Østlandet.

Politiet advarer: Se opp for tyveribande på tokt på Østlandet!

Norges Lastebileier-Forbund og NHO Logistikk og Transport har mottatt et varsel fra Politiet om mobile vinningskriminelle som har spesialisert seg på grove tyverier av kapell-/trailertilhengere med varer/elektronikk.

Publisert Sist oppdatert

Spedisjonsfirmaer og sentrale varemottak skal være mest utsatt..

"Politiet har informasjon om at en litauisk kriminell gruppe befinner seg i Norge og dette er formentlig den samme gruppen som utførte tilsvarende grove tyverier i Norge høsten 2022", melder NHOLT i et nyhetsbrev fredag ettermiddag.

Ifølge politiet sikter den kriminelle gruppen seg inn på både avstengte og åpne terminalområder. Deretter kjører de gjerne inn på terminalområder med trekkvogn, hekter på kapellhengeren med varer og kjøre til et avsidesliggende områder for omlasting. I grensenære områder kjøres kapellhengeren til Sverige.

Politiet foreslår følgende preventive tiltak:

  • Sørge for at alle kapellhengere tømmes for varer før stengetid, også de som ankommer sent kveld/natt.
  • Sørge for forsterket fysisk sikring.
  • Økt vakthold/overvåkning
  • Økt overvåkenhet. Oppsøk fremmede på området og spør om de trenger hjelp. Noter ned registreringsnummer på kjøretøy, kjøretøymerke, farge på kjøretøy og klær/sko. Om mulig ta bilde med mobil.
  • Noter ned registreringsnummer, type og farge på trekkvogner som observeres i nærområdet, samt beskrivelse av fører. Informasjon kan sendes til post.ost@politiet.no og merkes "Etterretningsinformasjon - trekkvogn".
Powered by Labrador CMS