Sigmar Magnusson (t.v.) og Hassan Haji Mohammed i Vaktmesterkompaniet holdt et norsk flagg-bånd som en liten markering da kontrakten startet i natt.
Sigmar Magnusson (t.v.) og Hassan Haji Mohammed i Vaktmesterkompaniet holdt et norsk flagg-bånd som en liten markering da kontrakten startet i natt.

150 medarbeidere skal jobbe på Vaktmesterkompaniets nye driftskontrakt

Skal jobbe på Vegvesenets «mest komplekse drifts- og vedlikeholdskontrakt».

Publisert

Vaktmesterkompaniet AS har vunnet det som betegnes som Norges mest komplekse drift- og vedlikeholdskontrakt på oppdrag for Statens vegvesen: Høyhastighets-veinettet i Oslo og på Romerike. Dette forbinder hovedknutepunkter som Oslo sentrum og Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det er den største kontrakten Vaktmesterkompaniet noen gang har vunnet målt i omsetning. Oppdraget omfatter 350 km vei og 112 km gang- og sykkelveier.

150 medarbeidere skal jobbe på kontrakten

Kontrakten startet 1. september 2021 og har en varighet på fem år, med tre års opsjonsmulighet. Vaktmesterkompaniet vil engasjere ca. 150 faste ansatte herunder innleid mannskap på det meste ved full vinterdrift. Disse skal utføre driftsoppgaver som beredskap, inspeksjon, grøntskjøtsel, renhold, vinterdrift med mer.

Vaktmesterkompaniet AS har 20 års erfaring med slike driftskontrakter. En av de viktigste oppgavene vil også være å sikre mannskapene som er ute og jobber fysisk på veinettet. HMS settes i høysetet ved planlegging og utførelse av driftsoppgaver.

Gassdrevne lastebiler

- Vi gleder oss samtidig til å få tre nye lastebiler som er gassdrevet som skal benyttes på kontrakten. Samtidig vil det bli brukt elbiler og andre mindre redskaper som hjullastere, gravemaskiner, hekksakser og lignende på el. Vi følger hele tiden utviklingen tett og vil oppgradere oss etter som utviklingen fremskrider, skriver entreprenøren i en nyhetsmelding.

Onsdag 1. september ble oppstarten på kontrakten markert med kake til alle ansatte og samarbeidspartnere på alle Vaktmesterkompaniets lokasjoner.

- Vi gleder oss stort til å ta fatt på oppgavene, står det i meldingen.

Powered by Labrador CMS