Elektrisk traktor - Fendt e100 Vario.
Elektrisk traktor - Fendt e100 Vario.

Elektrisk traktor

Fendt har kommet med en elektrisk nyhet – traktoren e100 Vario

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Fendt (AGCO) har lansert Fendt e100 Vario, en elektrisk kompakttraktor med 50 kW effekt som skal kunne fungere i opptil fem timer under faktiske driftsforhold. Energikilden er et 650 V litiumbatteri med 100 kWh kapasitet.

Batteriet lades enten med 400 V og opptil 22 kW via et standard CEE-uttak, eller med en hurtiglader med direkte spenning. Med en standard CCS type 2-kontakt, kan batteriet lades opp til 80% på 40 minutter.

Motorolje blir historie

Vedlikeholdsarbeid og kostnader reduseres, ifølge Fendt, fordi oljefilter, olje og mange komponenter involvert i konvensjonell teknologi ikke lenger er nødvendig. Forbruksvarer som motorolje, Adblue og diesel er nå en ting fra fortiden.

Fendt e100 Vario passer som hånd i hanske på en «fossilfri anleggsplass», til veivedlikehold i bynære strøk og ellers der det ønskes lavere lokal forurensing og støy under arbeid.

Fullt kompatibel

Fendt e100 Vario tillater bruk av konvensjonelle og elektrifiserte redskaper. Den elektriske traktoren er utstyrt med to AEF-kompatible strømgrensesnitt for elektrisk utstyr. En kortsiktig forsterkning på opptil 150 kW for redskapene kan leveres av batteriet.

En standard PTO-kobling er også tilgjengelig, samt den normale hydrauliske tilførselen til redskaper.

Derfor kan Fendt e100 Vario brukes med eksisterende utstyr uten ytterligere forbehold, men den er også utstyrt for å «høste fordelene» ved å bruke elektriske redskaper. Maksimalt dreiemoment for fremdrift og PTO (kraftuttak) leveres fra start.

Termisk styring

Effektiviteten til den batteridrevne traktoren økes med en helt ny, energieffektiv type termisk styring.

En elektrisk varmepumpe styrer kjøling til klimaanlegget i førerhuset, samt batteriet og elektronikken.

Energistyring, inkludert traktorens batteri-informasjon, kan overvåkes via smarttelefon. I tillegg kan komfortfunksjoner, som forvarming om vinteren og klimaanlegg om sommeren, lett kontrolleres på forhånd ved tilkobling til strømforsyningen.

Den batteridrevne traktoren kan redusere CO2-utslippene betydelig. Hvis det brukes fornybar energi produsert lokalt, kan maskinen drives med et «nettoløpekarbonavtrykk og svært kostnadseffektivt», ifølge Fendt.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS