Ministeren testet høydeskrekken

Se video der samferdeselsminister Ketil Solvik-Olsen er på grensen til det ukomfortable.

Publisert Sist oppdatert

(I videoen over er Ketil Solvik-Olsen med i en teleskoptruck som fungerer som en personlift sammen med AT.nos utsendte og Thor Tveter, ansvarlig Manitou i Oslo og omegn for Hesselberg Maskin.)

Etter at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hadde åpnet MEF Østfolds anleggstreff første helgen i september, tok ildsjel og MEF Østfold-styremedlem, Per Brynildsen fra Våler-entreprenøren Asfalt Remix, ordet.

Brynildsen serverte samferdselsministeren en alkoholfri champagne, overrakte en stor pokal for at ministeren står opp for entreprenørene og ga Solvik-Olsen en hel tilhenger full av maskin- og lastebilmodeller i miniatyr. Solvik-Olsen er en aktiv samler av slike modeller, og har flere på kontoret sitt.

Opp i luften

Men på rundturen på utstillingsområdet, fikk Solvik-Olsen også en smak av det ukomfortable. Hesselberg Maskin tilbød Solvik-Olsen en tur opp i en av Manitou-teleskoptruckene som var stilt ut. Solvik-Olsen takket til slutt ja, og gikk inn i kurven som kunne ta ham 28 meter til værs. Etter rundt 10-12 meter følte imidlertid samferdselsministeren at det holdt.

- Jeg har høydeskrekk, og er ute av komfortsonen nå, sa han til AT.no som også ble med opp.

Solvik-Olsen fikk et skikkelig tilskudd til samlingen sin av små lastebil- og maskinmodeller av MEF Østfold-styremedlem, Per Brynildsen.
Solvik-Olsen fikk et skikkelig tilskudd til samlingen sin av små lastebil- og maskinmodeller av MEF Østfold-styremedlem, Per Brynildsen.

I luftige omgivelser fikk ministeren en rask gjennomgang av maskinen og om kravene som stilles ved hold av løfteutstyr, som for eksempel årlig teknisk kontroll, før Hesselbergs mann tok oss trygt ned til bakkenivå igjen.

Ca. 2000 besøkende

Det er Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) avdeling Østfold som arrangerte anleggstreffet i Østfold-bygda første helgen i september.

Beregninger fra MEF viser at arrangementet hadde ca. 700 besøkende fredag 1. september, og ca. 1200 besøkende lørdag 2. september.