Asdfaltverket Mo AS i Mo i Rana eies etter kjøpet 100 prosent av Veidekke.
Asdfaltverket Mo AS i Mo i Rana eies etter kjøpet 100 prosent av Veidekke.

Veidekke kjøper asfaltbedrift

Asfaltverket Mo AS har blant annet avtale med Hæhre Entreprenør om å levere 220.000 tonn asfalt til E6 Helgeland Nord.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Industri AS har vært 50 prosent deleier i Asfaltverket Mo AS siden 1999, og overtar nå de resterende 50 prosentene av aksjene, fra Sirumi Holding AS.

Asfaltverket Mo AS ble etablert i 1999 og har 15 ansatte. Asfaltfabrikken ligger i Mo i Rana og har sitt hovedmarked på Helgeland i Nordland fylke. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 90 millioner kroner.

- Nord-Norge utgjør en viktig del av asfaltvirksomheten vår. Dette oppkjøpet er en naturlig utvikling på et godt tidspunkt for begge parter, sier Terje Olsen, direktør for forretningsområde asfalt i Veidekke Industri i en pressemelding.

Asfaltverket Mo AS skal integreres fullt inn i asfaltorganisasjonen i Veidekke Industri, og daglig leder i Asfaltverket Mo AS, Rune Langfjell, blir med videre i en ny rolle for å sikre ivaretakelse av eksisterende kunder.

I 2015 skrev Asfaltverket Mo AS kontrakt med Hæhre Entreprenør AS om å levere 220.000 tonn asfalt til den 62 kilometer lange parsellen E6 Helgeland Nord som Hæhre bygger ut for Statens Vegvesen. Dette arbeidet startet i 2016 og ferdigstilles høsten 2019.

Avtalen gjennomføres etter «due diligence» i løpet av august 2017.

Veidekke har i dag 30 asfaltfabrikker fordelt over hele landet fra Kirkenes i nord til Sandnes i sør.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS