NY LIEBHERR: Den nye Liebherr betongtrommelen HTM 905 montert på 4-akslet lastebil.
NY LIEBHERR: Den nye Liebherr betongtrommelen HTM 905 montert på 4-akslet lastebil.

Liebherrs nye betongtromler

Ved årsskiftet åpnet Liebherr-Michtechnik for salg av sin nye 05-serie betongtromler.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Liebherr-serien blir levert i fire modeller med HTM 905 som den mest etterspurte. Derfor var det naturlig at de første leveransene var av modellen HTM 905. Betongtrommelen monteres på 4-akslet lastebilchassis med 32 tonns totalvekt og kapasiteten oppgis til 7,81 m3 betong.

Liebherr opplyser at den nye generasjonen har gjennomgått en total rekonstruksjon ut fra hovedmålet redusering av kostnadene, forbedre ergonomien og øke sikkerheten for operatøren. Trommelen er produsert i Licro 500 spesialstål, eksklusivt produsert for Liebherr. Vekten er redusert med 300 kilo sammenlignet med forgjengeren. Videre er det lagt vekt på å forenkle rengjøringen av trommelen, og alle hjørner hvor betongrester har lett for å samles er modifisert i formen.

Som opsjon tilbys Litronic-EMC styringsenhet som kan regulere dieselmotorens hastighet etter behov under lasting/lossing. Det er også bygd inn ekstra lagerblass for utstyr i konstruksjonen.

Liebherr-Michtechniks omfattende program av betongutstyr representeres av danske Jørn Glad AS i Danmark, Norge og Sverige. I Norge har selskapet verksted i Moss. Hovedkontoret ligger i Trige ved Århus i Danmark.