– Dette gleder meg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
– Dette gleder meg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- Dette er bare unikt

Tirsdag klippet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen båndet til unike Svinesund Transportsenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Samferdselsministeren skrøt uhemmet over initiativet og innsatsen bak realiseringen av dette unike transportsenteret.

Solvik-Olsen understreket betydningen av at aktører som bensinstasjonskjeder, oljeselskaper, speditører og andre har funnet sin plass ved senteret.

- Uten lastebilen funker ikke landet. Dette senteret er et knutepunkt for transport over grensen og jeg vil ønske lykke til, sa samferdselsministeren i åpningstalen.

Foruten eget speditørsenter hvor seks speditørselskaper er samlet under samme tak er det etablert lastebiltjenester i et større anlegg med truckdiesel, nytt moderne serviceverksted/dekkverksted, samt storbilvask og redningstjeneste. Vi finner kjente merkenavn som Viking redningsselskap, ESSO og Deli de Luka, hvor det også er egen lounge til tungtransportsjåfører.

Første i sitt slag

Dette er det første fyllstasjonsanlegget i sitt slag i Norge. Her har fire oljeselskaper hver sine tankanlegg ved siden av hverandre, inkludert svenske Preem som for første gang har etablert seg i Norge.

Svinesund Transportsenter blir imidlertid ikke komplett før hvileplasser og 100 oppstillingsplasser for vogntog står klar 1. juli neste år.

Også McDonalds har fått opp øynene for det godt plasserte veikrysset ved E6. Tomten er klar og vil bebygges i løpet av året.

Det er Fredriksten Utvikling AS og Statens vegvesen Østfold som står bak Transportsenteret ved E6 nær Svinesund.

Totalt investeres det 200 millioner kroner i senteret.

I forbindelse med senteret, bygges det nå en ny rundkjøring og vei med riksveistandard til senteret.

Svinesund Transportsenter AS eies av Kynningsrud Eiendom, Asak Eiendom og Fredriksten Utvikling AS.

Speditørene samlet ved Norges-porten

Halden-ordfører Thor Edquist la ikke skjul på at han satte ekstra stor pris på speditørenes valg av flles ståsted. Edquist jobbet i mange år i spedisjonsfirmaet KGH Custom Services ved grensen.

Grensespeditørene og fortollingspartnerne leverer effektive løsninger ved grensepassering av transporter med korte tidsfrister. Grenseetableringen er en viktig del av satsingen på å være en komplett leverandør av fortollingstjenester.

Andersen & Mørck AS, Logent AS, Stena Line Fright AS,   PostNord AS, Terminalservice, KGH Customs Services og Helge R Olsen AS bemanner nærmere 40 personer på det felles speditørsenteret på nye Svinesund Transportsenter.

Over 3000 vogntog passerer riksgrensen på E6 daglig og over 1400 av disse kommer inn til Norge over Svinesund hvert døgn. Lasten må tolldeklareres og godkjennes av Tollvesenet før de får kjøre inn i Norge.

Som grensespeditør og fortollingspartner er målet å alltid levere så effektive løsninger til kundene som mulig. Dette gjelder ikke minst ved grensepassering av transporter med korte tidsfrister.

Speditørenes frakt- og spedisjonsvirksomhet omfatter i hovedsak fortollinger av fraktenheter som passerer Svinesund. Speditøravdelingen fortolles alle typer gods, alle varer som importeres/eksporteres til/fra Norge. Speditørsenteret har en svært sentral beliggenhet nær grensen, og er bemannet og tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Powered by Labrador CMS