Fagleder Frode N. Børfjord foran Halvor Skøiens russebil. Bilen er en 1938-modell Austin Ten Conway kabriolet, produsert av Austin Motor Company i England, og ble brukt som russebil i Oslo i 1965.
Fagleder Frode N. Børfjord foran Halvor Skøiens russebil. Bilen er en 1938-modell Austin Ten Conway kabriolet, produsert av Austin Motor Company i England, og ble brukt som russebil i Oslo i 1965.

Alle kjøretøyentusiasters drøm

Tusenvis av kjøretøyentusiaster får snart sin egen storstue. Det er klart for byggestart for det nasjonale kjøretøyhistoriske museet på Norsk vegmuseum.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 11. juni skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og vegdirektør Terje Moe Gustavsen ta det første spadestikket i Fåberg i Oppland. Alle kjøretøyentusiaster inviteres til begivenheten.

- Mange klubber og enkeltpersoner har allerede varslet sin ankomst til denne viktige begivenheten. Fra Amcar i Trondheim kommer de med selveste Kong Olavs Cadillac, en nyrestaurert historisk perle. Denne 1951 modellen av Cadillac Fleetwood 75 Limousine likte Kong Olav også å kjøre med privat, sier museets fagleder Frode N. Børfjord. Han tror mange vil få se spennende kjøretøy de ikke har sett før denne dagen.

Tidenes motordag

På det som blir tidenes motordag på Norsk vegmuseum, er det lagt opp til at alle kan få stilt ut sine entusiastkjøretøy på treffområdet Åsteløkken camping i museumsparken.

Her samles hvert år kjøretøyhistoriske interesserte med motorsykler, biler, lastebiler, busser, traktorer, og andre kjøretøyrelaterte ting de vil vise frem. Norsk vegmuseum har doblet utstillingsplassen på Åsteløkken ved storscenen og spanderer i tillegg gratis konsert på alle med Get Rhythm og vokalist Martine Haugen.

Det er ingen værforbehold. Her blir det kjøretøykåring og servering av mat fra Lysaker Gjestgiveri uansett vær. Det er innkjøring på utstillingsplassen fra klokken ni om morgenen. Museet åpner klokken ti og arrangement varer fra tolv til 16. Det er gratis inngang og gratis parkering.

25-års jubileum

Norsk vegmuseum fyller 25 år i år. Det markerer museet også med en flunkende ny og spennende utstilling for hele familien. En utstilling som gir publikum levende innsikt i og kunnskap om livet bak de lukkede dører på museer.

Vegmuseet ligger som nærmeste nabo til Hunderfossen familiepark, og i kort avstand fra E6 like nord for Lillehammer. Det er for alvor i ferd med å bli både et treffsted og et obligatorisk stoppested for alle som er opptatt av historie knyttet til både kjøretøy og veiminner.

Samtidig er det også stadig flere klubber og organisasjoner som legger sine treff og møter til museet. Her finnes det nemlig ikke bare utstillinger, men også møterom, auditorium og en berghall med plass til 200 personer til middag.