Rosendal - daglig leder i Rosendal Maskin AS.
Rosendal - daglig leder i Rosendal Maskin AS.

Rosendal Maskin overtar agenturet på JCB Agriline

Rosendal blir eneimportør av JCB-maskiner til Norge. Det vil si at de nå også skal importere den raske traktoren Fastrac.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med 19. mai overtar Rosendal Maskin AS agenturet på JCB Agriline og blir dermed eneimportør av JCB i Norge. JCB Agriline er betegnelsen på JCBs landbruksmaskiner og omfatter traktoren Fastrac i tillegg til teleskoplastere, hjullastere og kompaktlastere.

Avtalen ble undertegnet i april på JCBs hovedkontor i Storbritannia.

- Vi gleder oss over endelig å kunne slippe nyheten i det norske markedet, sier Ole Marius Rosendal som er daglig leder i Rosendal Maskin AS.

- Det er en stor fordel både for kundene, JCB og Rosendal Maskin AS at hele agenturet nå er samlet hos én importør. Vi har allerede servicenett, lokaliteter og distribusjon på plass for å ivareta eksisterende kunder i landbrukssektoren. I tillegg blir Mindaugas Kunickis, som har jobbet med JCB hos Lena Maskin med videre. Han vil få ansvaret for teknisk support i ettermarkedet. Hvem som blir salgsansvarlig for Agriline vil bli avklart så raskt som mulig, forteller Rosendal.

Alt fra JCB på ett sted

Rosendal Maskin AS importerte de første JCB-maskinene 2001. I 2005 ble de hovedimportør for alt av JCB bortsett fra Fastrac og Teletruk. I 2009 overtok de Teletruk, og nå er alle produktgrupper samlet på ett sted.

Gjennom disse 16 årene har de bygget opp et landsekkende nettverk på salg og service. Både JCB og Rosendal Maskin AS ser et betydelig vekstpotensiale for JCB Agriline gjennom dette nettverket.

Rask traktor

JCB Fastrac vil utgjøre den største endringen for Rosendal Maskin AS. Dette er traktorer med en toppfart på 70 km/t – utviklet både for landbruket og anleggsbransjen.

- Vi er allerede godt kjent i JCB-systemet, og det vil gi en smidig overgang for eksisterende Agriline-kunder. Bestilling av maskiner og reservedeler vil bli håndtert gjennom etablerte kanaler og rutiner, sier Ole Marius Rosendal.

Rosendal Maskin AS er en familieeid bedrift som ble etablert i 1986. I løpet av 30 år har selskapet levert mer enn 2500 nye anleggsmaskiner til det norske markedet. I tillegg til JCB, er Rosendal Maskin AS eneimportør av Doosan, Bobcat og Doosan Dumper i Norge.

I 2016 hadde Rosendal Maskin AS 45 ansatte og omsatte for 375 mill. kroner.