Bilde fra mars 2017.
Bilde fra mars 2017.

Sprinter satte rekord

Mercedes-Benz Sprinter starter året 2017 med en ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

Fra januar til mars leverte Daimlers varebildivisjon, Mercedes-Benz Vans, ca. 45.000 Sprinter varebil til kunder over hele verden. Dette er det beste resultatet for første kvartal i Sprinters mer enn 20 år lange historie og representerer en vekst på ca. ti prosent sammenlignet med samme periode foregående år.

Med rundt 3,3 millioner enheter levert til dags dato, er Sprinter et av de mest suksessfulle kommersielle kjøretøyene i Daimlers produktportefølje. Nåværende Sprinter-generasjon har vært på markedet siden 2006, og etterspørselen er fremdeles meget høy opplyses det fra Daimler.

- Med Sprinter har vi hatt et førsteklasses produkt på markedet i over 20 år, et produkt som definerer et helt segment. Aldri før har så mange kunder bestemt seg for en Sprinter. Det er først og fremst på grunn av vårt ikon Sprinter at forretningsenheten Mercedes-Benz Vans har levert sitt beste resultat i første kvartal noensinne, - både når det gjelder antall enheter, omsetning og EBIT, uttaler Volker Mornhinweg, leder av Mercedes-Benz Vans i Daimler AG

Også i Norge har Sprinter definert et helt segment, og gitt navn til klassen; «Sprinter-klassen».

- Vi er svært fornøyd med den tilliten kundene gir solide Sprinter som bekreftes gjennom en sterk økning i ordreinngang for Norge i årets tre første måneder. Kundene viser tillit både til produktet og til vår serviceorganisasjonen, sier Pål Bergstad, salgsdirektør Mercedes-Benz varebil hos Bertel O. Steen AS.

Etter første kvartal er Sprinter markedsleder i sine segment i Norge, står det i en pressemelding.

Mercedes-Benz Vans produserer Sprinter ved to anlegg i Tyskland, Düsseldorf og Ludwigsfelde. I tillegg foregår det produksjon på fabrikker i Argentina, USA, Kina og Russland.