En gravemaskin tar ned de største løse delene etter brannen.
En gravemaskin tar ned de største løse delene etter brannen.

Opprydding etter feiebilbrann i tunnel

13 personer havnet på sykehus etter at en feiebil begynte å brenne i Fjærlandstunnelen på riksvei 5 mellom Jølster og Fjærland (Sogn og Fjordane) sent på kvelden 17. april. Nå ryddes tunnelen.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært sterk varme under brannen i Fjærlandstunnelen. Berget må spyles, renskes og sikres, og elektrisk utstyr må skiftes ut.

- Det har vært sterk varmeutvikling fra brannen, og det har rast ned en del stein der feiebilen sto i brann. Det er revet hull på sikkerhetsnettet i taket. Det ytterste laget av berget har sprukket opp over et større område på grunn av den sterke varmen, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen.

Geologer har tatt i bruk en plattformbil for å inspisere tunneltaket nærmere og et fjellsikringslag fra Presis vegdrift er i arbeid på stedet. En gravemaskin har tatt ned de største løse delene.

- Det vil ta flere dager å reparere tunnelen etter brannen. Men vi vil sette i gang med styrt trafikkavvikling gjennom tunnelen så fort vi kan – kanskje om to-tre dager, sa Finden i en pressemelding tirsdag 18. april.

Trafikken er omdirigert via rv./fv. 55 via Høyanger og fergeforbindelsen Dragsvik-Hella. Fjord1 har satt inn ekstra avganger om natten for å ta unna trafikken på Dragsvik-Hella mens tunnelen er stengt:

Avganger Dragsvik: kl. 2.30, 3.30 og 4.30
Avganger Hella: kl. 3.00 og 4.00.

Statens vegvesen opplyser at avgangene er tilpasset slik at det er god kjøretid mellom ferjeforbindelsen Mannheller – Fodnes og ekstra-avgangene på Hella – Dragsvik.