Den nyeste miljøkjempen til Vaktmesterkompaniet AS.
Den nyeste miljøkjempen til Vaktmesterkompaniet AS.

Ny miljøkjempe i Oslo

Vaktmesterkompaniet AS, Oslos største leverandører av utvendig vedlikehold, har investert i en ny miljøkjempe, Volvo FMX med 500 hk og feiemaskin av typen Beam på 14m3.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har to slike fra før. Maskinen spyler og rengjør i dybden, samtidig som den suger opp vann og forurensning.

- Denne maskinen er utstyrt med rotorclean som vasker veien med høytrykk, uten børster. Teknikken er noe av det nyeste innenfor feiing og vasking og bidrar miljømessig ved å redusere noe av svevestøvet som virvler opp fra veibanen og som Oslo sliter med, forteller driftssjef i Knut Olav Nilsen.

Dette er en maskin som kommer svært godt til, også langs veikantene, og den får med seg forurensningen som ligger dypere nede i asfalten.

Vaktmesterkompaniet med røtter helt tilbake til 1932 har i dag en bred maskinpark som dekker det meste innen utvendig vedlikehold. Det er store ambisjoner om å vokse som selskap, og derfor investeres det nå i flere nye maskiner.

- Vi er i stor vekst, og utvider og oppgraderer maskinparken vår som en følge av dette. Det er viktig for oss at maskinene vi investerer i holder dagens standard når det kommer til miljøkrav, sier Nilsen.