Anne Dahl Øiseth, salgsdirektør i Onninen.
Anne Dahl Øiseth, salgsdirektør i Onninen.

Ny «velferdsteknologi» fra Onninen

Som en del av Onninens satsing på velferdsteknologi lanseres nå nye pakker og løsninger innen smarthus- og velferdsteknologi på nett.

Publisert Sist oppdatert

- Nå gjør vi det enda enklere for våre partnere å komme i dialog med sine kunder, enten det er sluttbruker i privatmarkedet, kommuner, institusjoner, byggherrer eller andre, sier Anne Dahl Øiseth, salgsdirektør i Onninen.

Onninen jobber kontinuerlig med utvikling av konseptet «smarthus og velferdsteknologi» og nå lanseres de første pakkeløsningene på nettbutikken onnshop.no.

- Dette er et av flere virkemidler vi ønsker å fokusere på fremover for å ufarliggjøre begrepet samt gjøre det enda enklere for våre kunder å selge inn konsepter og løsninger rundt velferdsteknologi. Det viktigste vi vil gjøre fremover, er å gjøre teknologien tilgjengelig for flere og fortelle at dette både er enkelt og gir store besparelser, sier Øiseth.

Onninen har hatt mange kommuner og installatører på besøk i velferdshuset sitt på Berger, der det vises løsninger og konsepter for brukerne og installatørene.

Å tilpasse boligen til livsløpsstandard er også et viktig aspekt. Dette vil medføre at ved enkle installasjoner av smarthus og/eller velferdsteknologi, vil man kunne tilpasse boligen allerede fra start slik at man skal kunne bli boende i sin egen bolig gjennom store deler av livet.

I en pressemelding skriver Onninen:

«Det er fremdeles mye usikkerhet rundt velferdsteknologi og som en stor aktør i elektromarkedet ønsker vi å ta et samfunnsansvar og finne de beste løsningene basert på brukerens behov. Teknologien er velkjent og sikker og i samarbeid med våre partnere og leverandører besitter vi svært mye kompetanse vi nå ønsker å bruke ut i markedet.»

- Vi utvikler nå fortløpende materiell som våre partnere skal nyte godt av slik at de kan ta en posisjon i markedet innen smarthus og velferdsteknologi, sier Øiseth.

Velferdsteknologi er teknologisk assistanse som skal hjelpe bruker i det daglige liv, i ulikt samspill mellom kommune eller pårørende.

Velferdsteknologi er spesielt rettet mot eldre mennesker, personer med kroniske sykdommer eller personer med funksjonsnedsettelse i ulike former og grader.

Det anslås at omsetningen av velferdsteknologi vil utgjøre 99 milliarder 2014-kroner i 2035 med en årlig realvekst på 6,4 prosent. Markedet for VVS-arbeid og elektrisk installasjonsarbeid av velferdsteknologi i bygg og anleggsbransjen kan ut ifra dette anslås å utgjøre i overkant av fire milliarder kroner i samme periode.

Fakta om Onninen, Byggmakker og Kesko:

Onninen er blant de ledende selskapene innen produkter og tjenester knyttet til elektro- og VVS/VA i Skandinavia og Baltikum. Selskapet spesialiserer seg innenfor forretningsmarkedet og har ca. 150 enheter og 3100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de baltiske landene. Selskapet omsatte i 2015 for €1,5 milliarder og i Norge for 2,3 mrd NOK.

Kesko, som er eier av Onninen, er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Rautia, Senukai og OMA. Selskapet opererer innen byggevarebransjen i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland. Kesko omsatte i 2014 for € 2,2 milliarder og har totalt ca. 9000 ansatte. I Norge er Byggmakker med sine 89 utsalgssteder og med omsetning på 6 mrd kroner en av landets ledende byggevarekjeder.