Med på Veidekkes vinnerlag for beste asfaltjobb 2015 var Tore Andre Slemdal, Karl Fredrik Holter, Øyvind Sørkilflå, Johnny Halvorsen, på Gunnar Brandhaugen, Jostein Larsen, Jarle Hornseth, Rold Sigmund Vøien og Geir Lange.
Med på Veidekkes vinnerlag for beste asfaltjobb 2015 var Tore Andre Slemdal, Karl Fredrik Holter, Øyvind Sørkilflå, Johnny Halvorsen, på Gunnar Brandhaugen, Jostein Larsen, Jarle Hornseth, Rold Sigmund Vøien og Geir Lange.

Asfaltdagen 2017

Hvem får Asfaltprisen 2016?

Publisert Sist oppdatert

Tildeling av prisen for beste asfaltjobb er et av høydepunktene på den årlige Asfaltkonferansen.

Det var Veidekke Industris asfaltlag som stakk av med prisen for 2015 på Asfaltdagen 2016, og prisen ble gitt for asfalteringen av Vestre rullebane på Gardermoen.

Hvem som blir prisvinner for beste asfaltjobb i 2016 må vi smøre oss med tålmodighet i enda noen dager, og offentliggjøringen skjer 23. januar på Asfaltdagen 2017 som tradisjonen tro holdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Interessant program

I fjor markerte Norsk Asfaltforening sine første 40 år, alltid med menn som ledere. Noen måneder senere på generalforsamlingen i mai ble mannsveldet brutt. Kristin Torgersen ble valgt til ny leder i Norsk Asfaltforenings. Hun har gått gradene fra Oslo veivesen på laboratoriet til asfaltverket på Huken, så til Skanska og senere til Statens vegvesen.

Når hun åpner Asfaltdagen 2017 får hun også gleden av å presentere nok en kvinne som første foredragsholder. Adm. direktør Ingrid Dahl Hovland skal presentere Nye Veier AS som ble etablert som statsaksjeselskap i mai 2015 med ansvar for utbygging og drift av utvalgte veier. De første kontraktene er allerede tildelt, og mange er spente på å få høre om fremdrift og planer.

Miljødeklarasjon av asfalt

For mange er miljødeklarasjon av asfalt et relativt ukjent tema for mange. Håkon Hauan fra EPD-Norge vil informere om det norske EDP-programmet som skal veilede virksomheter i å kommunisere miljøprestasjoner for produkter gjennom verifiserte og forståelige miljødeklarasjoner.

Avdelingsleder Arne Aakre i EBA følger opp med informasjon om hvordan asfaltentreprenørene ser for seg bruken av EPD for asfaltproduksjon i fremtiden.

Kvalitet på asfalt

Et tilbakevendende tema på Asfaltdagen er kvalitet på asfalt. Asfaltdagen omfatter derfor innlegg fra veiteknologen, bestilleren og entreprenøren. Samtidig er det klart at bilbransjen forbereder seg på ny teknologi og nye måter å organisere transport på. Det vil legge et nytt grunnlag for fremtidens veitrafikk.

I tillegg berøres også temaene fremtidens asfaltkontrakter, miljøvennlige asfaltproduksjonsløsninger og selvfølgelig opplegg og sted for den årlige studieturen i 2017.