FORNØYELIG PÅ BEFARING: Prosjektleder næring i Øvre Eiker kommune; Kari Økland (t.v.), prosjektleder i Veidekke; Martin Schinnes, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom; Morten Hotvedt, investor og medeier i Vestaksen; Rune Isachsen og ordfører i Øvre Eiker Ann Sire Fjerdingstad lot seg ikke prege av det dystre været da de var på befaring i Aksen Næringspark.
FORNØYELIG PÅ BEFARING: Prosjektleder næring i Øvre Eiker kommune; Kari Økland (t.v.), prosjektleder i Veidekke; Martin Schinnes, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom; Morten Hotvedt, investor og medeier i Vestaksen; Rune Isachsen og ordfører i Øvre Eiker Ann Sire Fjerdingstad lot seg ikke prege av det dystre været da de var på befaring i Aksen Næringspark.

Bygger næringspark til 120 millioner

Det er stor glede over at det nå investeres 120 millioner kroner i å bygge Aksen Næringspark i Hokksund, og ordføreren er aller mest glad for arbeidsplassene.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, var på befaring på Aksen Næringspark i Hokksund onsdag 7. desember. Med seg på befaringen var prosjektleder næring Kari Økland, og blant «omviserne» var investor Rune Isachsen og Vestaksen-direktør Morten Hotvedt.

I juni 2014 kjøpte eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom i Drammen restene av Eiker Næringspark i Hokksund, en næringspark som har stått tom etter en storbrann. De tre eierne av Vestaksen; Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, har nemlig stor tro på Eiker som vekstområde.

I tillegg til Eiker-kommunene invester selskapet i dag i bolig- og næringsprosjekter i områdene Drammen, Kongsberg og Bærum til en samlet verdi på tre milliarder kroner. Dette opplyser eierne i en pressemelding.

120 millioner kroner

Næringsparken, som ligger midt i næringsaksen mellom Oslo og Kongsberg, består av fire nye bygg som ferdig utviklet kan gi nærmere 400 arbeidsplasser fordelt på 28.000 kvadratmeter med utleiearealer.

Gravearbeidene startet rett før sommeren i år, og det første næringsbygget på 8.000 kvadratmeter vil være innflyttingsklart sommeren 2017.

- Totalkostnaden for bygget er på 120 millioner kroner derav totalentreprise-kontrakten med Veidekke er på 75 millioner kroner, sier Rune Isachsen.

Han er veldig tilfreds med det effektive samarbeidet med Øvre Eiker kommune i byggesaker som dette.

Fornøyd ordfører

- Vi i Øvre Eiker kommune er strålende fornøyd med at det nå reiser seg et nytt næringsbygg i asken etter den gamle næringsparken. I tillegg til at det er et veldig spennende og miljøvennlig prosjekt som kan lokke flere bedrifter til kommunen, skaper det også viktige arbeidsplasser som gjør at eikværingene slipper å pendle ut av kommunen for å få seg arbeid, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

Hun opplever Vestaksen som en proff eiendomsutvikler og et friskt pust i kommunens næringsliv.

- Målet til Vestaksen Eiendom er å skape en næringspark i Hokksund med moderne, skreddersydde lokaler tilpasset hver enkelt leietaker, enten det er store, mellomstore eller små bedrifter. Det dreier seg hovedsakelig om lokaler for logistikk, lager, industri og håndverk i tillegg til kombinasjonsbygg og rene kontorlokaler. Vi er i løpende kontakt med flere store aktører som ønsker å flytte virksomheten sin til Hokksund, men vi har ikke landet noen enda, sier adm. direktør i Vestaksen Eiendom AS, Morten Hotvedt, som er opptatt av at både entreprenør og kommende leietakere deler Vestaskens grønne fokus.

Gjenbruk

Nybygget varmes opp ved hjelp av miljøvennlig flisfyring, og de av leietakerne som ønsker det kan få solceller på taket. I tillegg har det vært fokus på gjenbruk og miljø under selve byggeprosessen.

- 8.000 kubikkmeter av den gamle betongen på branntomta ble gjenbrukt, og hele 95 prosent av byggeavfallet er sortert, sier prosjektleder for Veidekke, Martin Schinnes, som opplyser at de ligger veldig godt an til å rekke å bli ferdig med nybygget til neste sommer.

Fakta Vestaksen Eiendom:

* Eiendomsselskap med hovedfokus på boliger og næringsbygg
* Etablert i 2011 og lokalisert i Drammen
* Utbyggingsprosjekter i Drammen, Kongsberg, Hokksund, Mjøndalen og Bærum
* Eiere: Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork
* Siden starten i 2011 har omsetningen økt til 225 millioner kroner
* Har «realiserbare tomter» og prosjekter til en verdi av nærmere tre milliarder kroner, ifølge lederne