Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo.
Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo.

Skanska investerer i og bygger nytt kontorprosjekt i Oslo

Skanska bygger kontorprosjektet «Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo. Prosjektet har en totalinvestering på 630 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Workplace Oo blir et fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med en utleiekapasitet på ca. 24.000 kvadratmeter.

Kontorbygningen blir liggende på Storo/Nydalen like ved knutepunktet Storo, i nærheten av Ring 3. Prosjektet miljøsertifiseres etter Breeam Nor Excellent, og Skanska vil implementere sitt eget utviklede og patenterte kjølesystem Deep Green Cooling i bygget.

Det er første gang dette Skanska-konseptet skal benyttes i et norsk bygg. Teknologien er allerede testet i flere Skanska-prosjekter i Sverige. Prosjektet «Workplace Oo» har fått støtte fra Enova for bruk av innovativ teknologi, og vil bli et svært energieffektivt nybygg.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet, og er sikre på at det vil bidra til en positiv utvikling av Storo. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, sier direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av prosjektet starter opp januar 2017, og skal ferdigstilles høsten 2018.

- Vi ser frem til å komme i gang med byggingen. Som entreprenør får vi komme tidlig inn i utviklingsfasen og bidra med vår kompetanse og erfaring. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh. Byggekontrakten har en verdi på 440 mill. kroner, og inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.