Plassering og øyekontakt er viktig for å unngå ulykker mellom syklende og tungbiler.
Plassering og øyekontakt er viktig for å unngå ulykker mellom syklende og tungbiler.

Volvo lærer opp syklister

Volvo Trucks lanserer opplæring i trafikksikkerhet for syklister.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Trucks tar initiativ for å øke trafikksikkerhetsforståelsen blant myke trafikanter. Med en kampanje kalt «Se og bli sett» ønsker selskapet å opplyse syklister fra 12 år og oppover.

- Kampanjen «Se og bli sett» er ment som et bidrag til å øke forståelsen av hvordan myke trafikanter kan samarbeide med lastebilene i bymiljøer. Vi ønsker å rette søkelyset mot syklister, både ungdommer og voksne. Med dagens høye tempo i trafikken, er det viktig at så mange som mulig blir mer bevisste på de risikoer som finnes og hva man bør tenke på for å unngå ulykker og farlige situasjoner, sier Volvo Trucks sikkerhetssjef Carl Johan Almqvist.

Øyekontakt

Som navnet tilsier, fokuserer «Se og bli sett» på hvor viktig det er å være obs på trafikken rundt seg og gjøre seg synlig for lastebilsjåføren. For eksempel gjennom øyekontakt og ikke sykle for nære lastebilen da man kan  være svært vanskelig å oppdage for sjåføren.

Volvo Trucks sikkerhetssjef Carl Johan Almqvist vil øke kunnskapen blant syklister om tunge kjøretøy.
Volvo Trucks sikkerhetssjef Carl Johan Almqvist vil øke kunnskapen blant syklister om tunge kjøretøy.

- For å minimere risikoen for trafikkulykker utruster vi våre lastebiler med flere intelligente sikkerhetssystemer og utdanner sjåførene i sikker kjøring. Men den menneskelige faktoren er likevel av avgjørende betydning i de fleste trafikkulykker og det blir viktig å øke forståelsen av sikkerhet i trafikken hos alle trafikanter, sier Almqvist.

Filmer og praktiske øvelser

«Se og bli sett» - eller «See and be seen» som den heter på engelsk - er laget for å kunne brukes i undervisning på skolene fra 12 år og oppover.

Den egner seg ifølge Volvo også for organisasjoner som jobber med voksne som målgruppe.

Opplæringspakken inneholder ferdig materiale med presentasjon og filmer, samt praktiske øvelser i hvordan man gjennomfører en øvelse utendørs med en lastebil. Les mer og last ned opplæringspakken «Se og bli sett».

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS