På VIPPEN: Her prøver Ole Henrik Blengsli å vinsje forfra og fra siden ved å forankre i et tre (til venstre). Treet var ikke sterkt nok.
På VIPPEN: Her prøver Ole Henrik Blengsli å vinsje forfra og fra siden ved å forankre i et tre (til venstre). Treet var ikke sterkt nok.

Bergingsaksjon fra vondt til verre

Her prøver bilberger Ole Henrik Blengsli å berge en krokbil opp av grøfta med én tungberger. Etter en god stund med berging, står lastebilen som skal berges mer usikkert enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

Erfaring er gull verdt i bergingsbransjen. 19-årige Ole Henrik er i ferd med å bygge opp sin egen erfaringsbank i Vinterveiens helter episode 9, sesong 2.

Får hjelp

Han prøver å trekke opp en lastebil på glatt underlag fra en bratt og dyp grøft ved å trekke i front. Med en situasjon han ikke har kontroll over og en stadig mer nervøs bileier, står lastebilen han skal berge etter hvert med fronten til værs - ett par meter over veibanen.

Han får etter hvert hjelp fra en tidligere bilberger og en hjullaster som kan holde/trekke i front mens tungbergeren vinsjer krokbilen sideveis opp på veien. Mange erfaringer rikere og med utført oppdrag er han godt fornøyd med dagen. Om noen år håper han å være like erfaren som sin far, bilberger Jo Roger Blengsli.

Andre bergingsoppdrag

Andre bergingsoppdrag i episoden som har premiere på National Geographic Channel mandag 24. oktober klokken 22.00 er:

Berging av veltet komprimatorbil, melkebil og båt. En influensaherjet bilberger Bjørn Lægreid må frem med vinkelsliperen for å berge et vogntog med girkasseproblemer.