Norconsult blir hovedeier av ASES

Norconsult AS har kjøpt 80 prosent av aksjene i aksjeselskapet Svenskt Klimatneutralt Boende. Det betyr at Norconsult nå eier 100 prosent av selskapet og dermed også den patentsøkte energilagringen ASES.

Publisert Sist oppdatert

I 2012 kjøpte Norconsult 20 prosent av selskapet Svenskt Klimatneutralt Boende og har siden den gang bidratt i utviklingen av energilagringssystemet ASES – Active Solar Energy Storage. ASES innebærer at man ivaretar, sesonglagrer og gjenvinner solenergi i bygninger – både om sommeren og vinteren.

Konseptet er i tråd med Norconsults visjon om å skape verdier for samfunnet gjennom et aktivt samfunns- og eierengasjement. Ettersom den tidligere eieren, Skräddaregården Erikstorp AB og konsernsjef Jan-Erik Eskilsby, har besluttet å avvikle sitt engasjement i selskapet, er det naturlig at Norconsult kjøper de resterende aksjene, står det i en pressemelding.

Sparer på sommerenergien

Teknologien er testet siden 2008 og kan brukes til å bygge «svært energieffektive passivhus», uten å måtte ta hensyn til passivhusenes arkitektoniske begrensninger. Teknologien skal kunne implementeres i alle typer bygninger for å redusere driftskostnadene, noe som sørger for betydelige årlige besparelser for grunneieren.

ASES tar utgangspunkt i at bygningen varmes opp ved hjelp av solenergi hele året. Den store mengden solenergi som produseres i løpet av sommeren, lagres til vinteren og brukes når den trengs mest.

Systemet anbefales først og fremst for nybygg, men kan i mange tilfeller også brukes i eksisterende bygninger for å redusere klimapåvirkningen.

Helhjertet tro på konseptet

Norconsult ser dette som en mulighet til å fortsette å bygge så effektivt som mulig, samtidig som det er bra for både miljøet, lommeboken og samvittigheten.

Norconsult tror helhjertet på konseptet og kommer med sin kompetanse innen geoteknikk, arkitektur, installasjonsteknikk og hydrogeologi til å fortsette å videreutvikle produktet og få det ut på et bredere marked.

Powered by Labrador CMS