Nok er nok i Frankrike

Opptak: Lastebilsjåfører, bønder og privatbilister protesterer mot de lovløse tilstandene rundt franske Calais' flyktningleir «Jungelen» ved å blokkere trafikken.

Publisert Sist oppdatert

(Livesendingen er over. Se opptaket over. Du må «spole frem til» det nittende minuttet. Der begynner sendingen som varte over fem timer 5. september 2016)

Mandag 5. september blokkerte demonstrantene A16 som er hovedruten for person- og godstransport mellom Frankrike og Storbritannia via kanaltunnelen og ferjene.

- Vi er her i dag på grunn av myndighetenes mangel på handling. Hver dag angriper flyktninger lastebiler og personbiler. Folk er redde for å bruke veien og er redde for å reise til Calais. Dette er helt uakseptabelt, sier leder for demonstrasjonen, Antione Ravisse, til Sky News.

Nå er det slik at flyktningenes kamp for å komme med transport over kanalen til England setter liv og helse i fare for de veifarende i området. Bøndene får avlinger ødelagt og butikker i Calais taper inntekter på grunn av frykt for å reise til grensebyen.