Interiøret i nye Amarok.
Interiøret i nye Amarok.

Nå kan du kjøpe nye Amarok

Nå starter salget av nye Volkswagen Amarok.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen-importør Harald A. Møller har nå åpnet for forhåndssalg av nye Volkswagen Amarok. Modellen har siden 2010 vært blant Norges aller mest populære pickup-modeller.

Nå har importøren tro på at mer standard- og ekstrautstyr, sterkere motorer og en rekke forbedringer gjør nye Amarok til en enda mer attraktiv modell i pickup-segmentet.

Motor-alternativer

Nye Amarok er utstyrt med V6 TDI EU6 dieselmotorer som yter 163, 204 eller 224 hestekrefter.

Motorene er spesialtilpassede versjoner av motorene som brukes i luksus-SUV-en Audi Q7. En ny radiator, nytt topplokk og ny turbolader er på plass for å tilpasse motorene til den tøffere jobben Amarok er ment å utføre.

Ved lansering er motorene på 204 og 224 hestekrefter tilgjengelig, mens motoren som yter 163 hestekrefter blir tilgjengelig senere.

Tilhenger på opp til 3,5 tonn

I likhet med tidligere kan kundene velge mellom to forskjellige drivlinjer. Modellene med manuell girkasse vil leveres med et 4Motion-system med bakhjulsdrift, reduksjonsgir og mulighet for å koble inn frontakselen.

De som velger automatgir får en bil med permanent firehjulsdrift der kreftene blir distribuert gjennom en Torsen-differensial. Alle modellene får også forsterkede bremser, og Amarok har nå 17” skivebremser foran og 16” skivebremser bak.

De kraftigere motorene gir også en økt tilhengervekt. Modellene med 204 og 224 hestekrefter og automatgir kan trekke tilhengere på opp mot 3500 kg.