Dobris ligger ikke langt fra hovedstaden Praha i Tjekkia. På bildet konturene av det nye, store forskningssenteret som var iferd med å sluttføres da A&T var på besøk ved overleveringen av kompaktlaster 1 million.
Dobris ligger ikke langt fra hovedstaden Praha i Tjekkia. På bildet konturene av det nye, store forskningssenteret som var iferd med å sluttføres da A&T var på besøk ved overleveringen av kompaktlaster 1 million.

Doosan tar Bobcat på børs

Doosan Infracore arbeider med planer om at en andel av aksjene i datterselskapet Doosan Bobcat Inc. (DBI) skal noteres på børsen i Korea.

Publisert Sist oppdatert

Etter hva vi har registrert, er det ikke sagt noe om prisingen av aksjene. Bakgrunnen for børsnotering er imidlertid del av selskapets opplegg for å skaffe kapital for å nedbetale gjelden og bedre selskapets økonomiske helse. Går alt etter planen kan børsnoteringen skje allerede i august, skriver Off-Highway Research.

Også Doosans maskineringsselskap skal selges for å bedre kapitalsituasjonen.

Europeisk omstrukturering

Når det gjelder Europa, har Doosan besluttet å avvikle virksomheten i Belgia. Fabrikken er lagt ned, og kun 45 personer er igjen i hovedkvarteret i Waterloo.

Samtidig har Doosan investert tungt med produksjon, nytt utviklingssenter, lager og store testområder i Dobris i Tjekkia. Produksjonen flyttes over dit. Da AT.no var på besøk tidligere nærmet man seg slutten på byggearbeidene av et enormt forskningssenter.

Største kjøp av koreansk selskap

Da Doosan kjøpte Bobcat fra Ingersoll-Rand i 2007 for 4,9 milliarder US$ i 2007, var kjøpet den største overseas handelen noe koreansk selskap hadde gjort og det største kjøpet innen anleggsmaskinprodusenter.

Senere har imidlertid Cat flyttet rekorden til 8,6 milliarder US$ ved kjøpet av Bucyrus i 2010. Doosans Bobcat-kjøp omfattet kompaktlastere, kompakte beltelastere, minigravere og kompressorer. 

Doosan melder om omsetningsvekst i den siste perioden, spesielt etter at den nordamerikanske industrien har våknet. Prognosen tilsier ytterligere vekst i salget på 5% i år.

Det skal bli interessant å se resultatet av den omstrukturering som tydeligvis pågår i Doosan.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS