Nummer 90.000 fra Liebherr. Fra venstre: Michael Barthel, Mark Figel (begge fra Liebherr), Reinhold Brehm (Transbeton) og Bernd Wiest (Liebherr).
Nummer 90.000 fra Liebherr. Fra venstre: Michael Barthel, Mark Figel (begge fra Liebherr), Reinhold Brehm (Transbeton) og Bernd Wiest (Liebherr).

Betongbil nummer 90.000

Liebherr har levert betongbilpåbygg/-henger nummer 90.000. Det gikk til en kunde som har kjøpt betongutstyr av Liebherr siden 60-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Nummer 90.000 er en semitrailer, HTM 1004 ZA, og den trofaste bedriften er Transbeton i Laupheim i Tyskland.

Selskapet har 20 betongbiler og flere betongfabrikker som er levert av Liebherr. Jubileums-semien har nominell kapasitet på 10 kubikkmeter.

- Jeg har alltid to semtrailere i flåten, fordi det øker transportkapasiteten ved de store betongfabrikkene. Når det ikke er behov for denne store kapasiteten, bruker vi trekkvognene til å frakte grus og sement. Det gjør bilflåten mer fleksibel, sier Reinhold Brehm, daglig leder i Transbetong.

Liebherr har vært i betongbransjen siden 1954 og har levert betongbiler siden 1967. Nå har selskapet fem fabrikker der det produseres utstyr/teknologi til betongbransjen: Bad Schussenried (Tyskland), Neu-Ulm (Tyskland), Xuzhou (Kina), Guaratinguetá (Brasil) og Rayong (Thailand).

Liebherr tilbyr mange typer betongbiler med forskjellige blandesystemer, transportbånd og betongpumper, samt betongfabrikker og gjenvinningsanlegg for betong.