Team Pon: Representanter fra salg, klargjøring, ordekontor, maskinlogistikk og marked.
Team Pon: Representanter fra salg, klargjøring, ordekontor, maskinlogistikk og marked.

Rekordsalg for «Team Pon»

Pon Equipment AS har levert 10.600 tonn med Cat-maskiner første halvår.

Publisert Sist oppdatert

Aldri har det blitt levert flere Cat-maskiner første halvår.

Da klokken slo 18:00 torsdag 30. juni, var det levert 552 nye Cat-maskiner. Samlet veier maskinene som er levert 10.600.000 kg, med en snittvekt på 19,2 tonn.

I antall maskiner er dette en vekst på 35 prosent i forhold til samme tid i fjor. Veksten er jevnt fordelt på små og store entreprenører, samt gjennom det nye samarbeidet med Felleskjøpet, står det i en pressemelding fra Pon Equipment.

Et sterkt marked

- Vi er svært fornøyd med å ha en så stor vekst dette året, sier markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS.

- Vi trodde på et marked som var flatt eller muligens litt ned, men der tok vi feil for første gang på mange år. Nå får vi vente å se på MGF-tallene, men jeg har stor tro på en høy total også for 2. kvartal i år. Prognosene på anlegg er gode, og vi tror på et fortsatt sterkt marked for husbygging selv om det selvsagt er regionale forskjeller som er drevet av oljebremsen. Norsk økonomi er bygget på langt mer enn bare olje og gass, og vi har vel sett at norsk økonomi er ganske robust. At markedet for anleggsmaskiner vil bli særlig større nå, er vanskelig å forestille seg, men at det vil holde seg sterkt en stund fremover er vi ikke i tvil om.

Pon Equipments klargjøringsteam på selskapets hovedkontor i Brobekkveien i Oslo med Morten Hansen, sjef for klargjøring, i spissen.
Pon Equipments klargjøringsteam på selskapets hovedkontor i Brobekkveien i Oslo med Morten Hansen, sjef for klargjøring, i spissen.

 

Sterkt sammensveiset team

- Klargjøringsteamet vårt er ett av de mest effektive teamene i Europa. Gutta har jobbet i trange omgivelser, og det handler om at de har en stor «passion to perform». Vii gleder oss til å se hva vi kan klare å få til i de nye lokalene i Skedsmo til høsten, sier Morten Hansen, sjef for klargjøring i Pon Equipment.

En av grunnene til at Pon flytter, er at de har vokst ut av sine lokaler i Brobekkveien, Oslo. Tidligere har man gjort tiltak som å flytte aktivitet ut fra Oslo på grunn av plass og tilgang på mekanikere.

Avdelingen på Rygge har blitt en solid avdeling for klargjøring og reparasjoner, og avdelingen på Rudshøgda har blitt et nasjonalt senter for bruktmaskiner, skriver Pon i meldingen.

Flytter resten i oktober

Til høsten flytter resten. Det nye Pon-anlegget på Berger (Skedsmo kommune) litt utenfor Oslo står klart til overtakelse i september, og det planlegges flytting i oktober. Lokalene ligger rett ved E6, godt synlig fra europaveien. I de nye lokalene lover Pon Equipment «effektive verksteder og smart logistikk hvor kunden er i sentrum».

I tillegg til dette, åpnes en ny avdeling 26. august i Ålesund.

- Vi jobber for best mulig kundetilfredshet, og er alltid opptatt av enda flere fornøyde kunder enn hva vi allerede har i dag. Dette oppnår vi ved kontinuerlig å jobbe med å øke kvaliteten på vårt håndverk og leve opp til vårt merkevareløfte om at «We take care of it». Vi ønsker at kundene skal se på Team Pon som kunnskapsrike, personlige og dedikerte til deres suksess som vi skal levere gjennom god service og smarte løsninger, sier Espen Paulseth.