Swedol-butikk i Sørlandsparken industriområde ved Kristiansand.
Swedol-butikk i Sørlandsparken industriområde ved Kristiansand.

Swedols oppkjøp – ny vekst i arbeidsklær

Swedol AB har kjøpt alle aksjene i Björnkläder Intressenter AB («Grolls») fra Litorina Kapital III og ledelsen i Grolls.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet forutsetter godkjenning på generalforsamlingen innen juli, og kjøpesummen som også omfatter innløsning av gjeld, beløper seg til 790 mill. SEK

Groll er ledende innen området personlig verneutstyr og arbeidsklær i Norden. I 2015 omsatte Groll for 1.012 mill. SEK, og hadde et driftsresultat på 83 mill. SEK. Ved årsskiftet hadde Groll 48 egne butikker og 365 ansatte. Store deler av virksomheten skjer i Sverige og Norge, men selskapet har også innpass i Finland og Estland.

Selskapet har en bred produktportefølje med sterke merkenavn innen personlig verneutstyr og arbeidsklær. I Sverige er merkenavnet Björnkläder, i Norge Univern og innen servicesektorer primært Nytello.

For Swedol utgjør personlig verneutstyr og arbeidsklær en viktig del av produktprogrammet som tilbys profesjonelle brukere. Sammen med Grolls sortiment blir Swedol ledende i Norden, heter det i pressemeldingen.