Tone Oppedal i Statens vegvesen og Roy Viktor Ohnstad fra Opedal Drift AS signerte drifts- og vedlikeholdskontrakt for Midtre Sogn.
Tone Oppedal i Statens vegvesen og Roy Viktor Ohnstad fra Opedal Drift AS signerte drifts- og vedlikeholdskontrakt for Midtre Sogn.

Ny entreprenør på veidrift i Midtre Sogn

Statens vegvesen har signert driftskontrakt med Opedal Drift AS. Selskapet tar over drift og vedlikehold av veiene i Midtre Sogn fra 1.september.

Publisert Sist oppdatert

Kontraktsområdet Midtre Sogn omfatter Luster, Sogndal, Leikanger, Vik. Balestrand, til Høyangertunnelen og til vestsiden av Gaularfjellet. Videre gjennom Fjærlandstunnelen, og over Vikafjellet til nederste bom på Voss-siden.

Kontraktssummen er på 209 millioner kroner.

Høye fjell og dype daler

Kontrakten strekker seg vidt, og inneholder til sammen 62 mil vei. Her finner man dype dalstrøk, som Jostedalen, Veitastrond og Sogndalsdalen, og mange smale veier langs bratte fjordarmer, og tre fjelloverganger.

Opedal Drift har allerede erfaring fra området som nåværende driftsentreprenør i Indre Sogn.

Ti nye ansatte

- Den største utfordringen blir uten tvil vinterdrift av riksvei 13 Vikafjellet. Det er også store lokale forskjeller i dette området, fra lavland til dalstrøk med mye snø. Ferjestrekningene er også en utfordring, men det skal vi løse, sier Rolf Andersen i Opedal Drift AS.

Han er nå operativ leder på driftskontrakt Indre Sogn, men disse to kontraktene skal å ha felles administrasjon. Når det gjelder mannskap, regner man med å rekruttere ca. ti personer, pluss noen underentreprenører.

- Bruk tiden til september godt

Vegvesenets byggeleder for driftskontrakten, Johann Njaastad, er enig i entreprenørens oppsummering av hovedutfordringene.

- Vi har lange avstander, terreng med skredfarlige strekninger og Vikafjellet som skal være helårsåpen så sant det lar seg gjøre. Vi tror likevel at kravene i den nye kontrakten vil gi god drift av veiene for trafikantene, sier Njaastad.

Med på signeringen var også avdelingsdirektør i Sogn og Fjordane, Svenn Finden. Han rådet begge parter til å bruke tiden frem mot september godt.

- Denne samhandlingsfasen de nå skal inn i er veldig viktig. Bruk den til å få opp problemstillinger, og still kritiske spørsmål og krav til hverandre, så kan man avklare mye før oppstart, sier Finden.