Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i Risa AS, Trond V. Tvedt under statsrådens besøk hos bedriften i mars 2016.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i Risa AS, Trond V. Tvedt under statsrådens besøk hos bedriften i mars 2016.

Risa: - Vi bidrar til 986 lærerlønninger

Entreprenøren Risa AS har fått laget et samfunnsregnskap der ledelsen ønsker å vise at det lønner seg å velge norske entreprenører.

Publisert Sist oppdatert

Norske entreprenører tilbakefører store verdier til samfunnet. Nyanalyse har for første gang gjennomført samfunnsregnskap for en stor anleggsentreprenør.

Samfunnsregnskapet som Risa AS har sent ut i en pressemelding viser hvordan selskapet bidrar med verdier til felleskapet gjennom skatter og avgifter.

Årslønn til 1238 sykepleiere

- Oversikten fra Nyanalyse overrasket de fleste av oss. Vi hadde i fjor en totalomsetning på 1,28 milliarder kroner, noe som sikret til sammen 1033 årsverk hos Risa og våre underleverandører. Sammen betalte vi inn skatter og avgifter på 626 millioner kroner, sier administrerende direktør i Risa AS, Trond V. Tvedt.

Dette er penger som kommer felleskapet direkte til gode, og som Risa AS viser til for eksempel kan finansiere:

Årslønnen til 986 lærere eller årslønnen til 1238 sykepleiere eller 4172 kommunale barnehageplasser.

Tallene viser hvordan Risa AS tilbakefører verdier til samfunnet som for eksempel kan finansiere hele lønnen til 986 lærere.
Tallene viser hvordan Risa AS tilbakefører verdier til samfunnet som for eksempel kan finansiere hele lønnen til 986 lærere.

 

Statsråden tok poenget

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ble imponert da han fikk presentert tallene under besøket hos Risa i mars.

- Jeg tar poenget, var statsrådens kommentar etterpå.

Trond V. Tvedt fremhever:

- Dette er viktige tall som viser hvordan et norsk selskap legger igjen store verdier i lokalsamfunnet og det norske samfunnet generelt. Tallene er spesielt viktige i en tid der arbeidsledigheten er på vei opp og finansiering av fellesskapets goder er truet.

Norsk versus utenlandsk entreprenør

Risa ønsker gjennom samfunnsregnskapet å vise at valg av utenlandske entreprenører i de store prosjektene ikke er uproblematisk.

- Det som synes å være rimeligste løsning i første omgang kan vise seg å koste samfunnet mer enn vi har vært klar over. Vi har tidligere synliggjort konsekvenser av mangelfull kjennskap til norske forhold som arbeidsvilkår, lønn og HMS. Vi har en svært lav importandel, noe som gjør vårt samfunnsbidrag i Norge enda viktigere. Gjennom samfunnsregnskapet ser vi at vi sporer store verdier tilbake til samfunnet. Det private konsumet er holdt utenfor, så tallene er enda større enn det vi viser her, forteller Risas administrerende direktør.

Powered by Labrador CMS