Arild skal tilbake bak rattet

Arild Båtberget falt seks meter rett ned, men er ikke redd etter brukollapsen. – Jeg har kjørt over så mange og det er bare en som har falt ned, så sjansen er liten tror jeg.

Publisert Sist oppdatert

Arild Båtberget har kjørt lastebil i 42 år, men aldri opplevd noe så dramatisk som onsdag ettermiddag. Da kollapset limtrebrua over nye E6 ved Sjoa, og tømmerbilen Båtberget satt i falt seks meter rett ned.

Les også: 
- Vi forstår at folk blir bekymretSpørsmålet om hvorfor limtrebrua over E6 sør for Sjoa i Gudbrandsdalen kollapset er fortsatt uavklart.
Reinertsen prosjekterte ulykkes-bruaTo år etter at selskapet ble bøtelagt for en brukollaps som kostet to menneskeliv, har en ny Reintertsen-bru falt ned. Nå settes alt inn på å finne årsaken til kollapsen på E6-brua ved Sjoa.
E6-bru kollapsetEn lastebil var på brua over nye E6 ved Sjoa da brua falt ned.
 

- Nå har jeg det bra. Jeg er litt stiv i ryggen, ellers fungerer det greit, sier Båtberget til NRK fra sykehuset i Lillehammer.

Se NRKs intervju i videovinduet øverst.

Båtberget er daglig leder for firmaet Båtberget AS. Han skulle bare over brua med noe tømmer da han merka at noe var galt.

– Jeg skulle kjøre over brua på Sjoa. Og med det samme jeg kjørte ut på den så kjente jeg at det skjedde noe. Men jeg skjønte ikke hva det var før jeg kom lengre utpå, forteller sjåføren.