Her sniker de i køen

Video: Se hvem som kjører på veiskulderen - og risikerer førerkortet - når køen står på E6.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 24. november sto køen nesten stille mange timer på E6 norover i Skedsmo kommune, nord for Oslo, på grunn av en veltet lastebil.

I alt kjører 17 bilførere, tre av dem med drosje, en motorsyklist og en lastebilsjåfør på veiskulderen fordi køen. To av bilene og lastebilen kjører kun en kort strekning på veiskulderen for å komme forbi et vogntog som skal skifte fil. (NB: Videoen vises i dobbel hastighet)

På videoen over kan man se hvordan køen fungerte. Politiet har tidligere uttalt til NRK at ved å kjøre slik disse sjåførene gjør, risikerer man å bli fratatt førerkortet, anmeldelse og en bot på flere tusen kroner.

I videoen kjører også en motorsykkelist på veiskulderen. Dette er mye mer vanlig enn enn at bilførere gjør det. Mange, både motorsykkel- og bilførere, synes trolig det er det sikreste for alle at motorsyklene heller kjører der enn bedriver kjøring mellom kjørefeltene.

Dette er imidlertid like ulovlig. Dette har politiet uttalt seg til rb.no om.

Og hva med postens lastebil som kjører på veiskulderen for å komme raskere forbi en lastebil som skifter fil, og det er klar bane videre? Er dette like kvalifiserende til førerkortbeslag, anmeldelse og et forelegg? Eller har kjørt strekning på veiskulderen her noe å si?