28 år gammel fikk Adelheid R. Greve sin første jobb. Hun storkoser seg på jobb.
28 år gammel fikk Adelheid R. Greve sin første jobb. Hun storkoser seg på jobb.

- Endelig fikk jeg til noe

KNARVIK (AT.no): Adelheid R. Greve har ikke hatt det enkleste livet. For et år siden fikk hun lastebillappen. – Endelig fikk jeg til noe, sier 28-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Hun har vært åpen opp igjennom om at hun har slitt. Hun har skrevet flere kronikker som har vært publisert i Bergens Tidende, og har sin egen blogg om hverdagen.

Livet hennes har ikke akkurat gått på skinner. Hun har slitt både med spiseforstyrrelser, sosial angst, selvskading, alkoholmisbruk og blitt mobbet.

28 år gammel hadde hun aldri vært i fast jobb. Lenge hadde hun båret på en drøm om å kjøre lastebil. Faren hennes kjører lastebil og var forbildet hennes. Likevel så hun på det som helt uoppnåelig.

Kontaktet NAV

For halvannet år siden tok hun mot til seg. Da gikk hun til NAV og ba om å få ta førerkort på lastebil. Hun var heldig og var en av 12 som fikk bli med på kurs.

Med stoisk ro manøvrerer Adelheid R. Greve seg ut fra anleggsområdet.
Med stoisk ro manøvrerer Adelheid R. Greve seg ut fra anleggsområdet.

Hun hadde jobb innenfor rekkevidde og begynte rett etter hun hadde fått lappen. Men det skulle vise seg at å kjøre distribusjon ble i overkant hardt for ei lita, spinkel jente.

Dermed startet en ny jobbjakt. Utfordringen var bare at alle etterspurte folk med erfaring. 6. april 2015 vil for alltid være en merkedag for Adelheid R. Greve.

Det er dagen hun fikk fast jobb for første gang i livet.  Terje Romarheim trengte folk, og visste hvem Adelheid var og hva hun hadde slitt med. Han ga henne sjansen.

Utrolig sjef

- Han er en helt utrolig sjef -  som jeg må spørre om og om igjen. Jeg kunne ikke funnet et bedre sted å bli ansatt, sier hun.

Uten erfaring begynte hun å kjøre en gammel og velbrukt 10 år gammel Mercedes-Benz dumperbil. Hun innrømmer gladelig at det var både spennende og skummelt på en gang.

Inne i den 10 år gamle Mercedes-Benz Actros-en er det så rent og pent at man skulle tro bilen var nesten ny.
Inne i den 10 år gamle Mercedes-Benz Actros-en er det så rent og pent at man skulle tro bilen var nesten ny.

- Det verste var min egen frykt for ikke å få det til. Men jeg har hatt greie folk rundt meg hele tiden. De har tatt godt vare på meg, sier Adelheid R. Greve. Nylig hadde hun en prat med sjefen. Han var like fornøyd som Adelheid.

- Det å ikke gjøre noe knuser deg. Jeg var heldig. Når du er helt nede, er de velmente rådene alle kommer med for at du skal få en jobb nesten det verste. Samtidig er det de rådene som er veien ut av den situasjonen, sier Adelheid R. Greve.

Forandret seg

Hun mener selv hun har forandret seg mye som person i løpet av de få månedene hun har vært i jobb. Hverdagen har snudd seg 1000 prosent. Etter mange år med sosial angst føler hun at det hun gjør betyr noe. Det å ha blitt en del av et sosialt fellesskap har vært en av de viktigste forandringene.

- Jeg har til og med funnet ut at jeg liker å stå opp tidlig, sier hun og flirer. Det eneste hun ikke ser frem til i den nye jobben, er snøen i vente. Å begynne å legge på kjettinger er ikke det hun ser mest frem til.

Adelheid R. Greve forteller sin historie i håp om at flere som sliter skal få en sjanse. Og at flere arbeidsgivere skal gi dem som sliter en mulighet.