NCC med ny strategi i Norden

Styret i NCC har beslutte å omorganisere organisasjonen og vil i løpet av høsten presentere en ny vekststrategi for konsernet.

Publisert Sist oppdatert

NCC kommer i løpet av høsten til presentere en ny vekststrategi for konsernet som innebærer en ny strategi for den nordiske bygg- og anleggsvirksomheten. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Strategien som skal settes i verk fra årsskiftet handler om at NCC skal fokusere på lønnsom vekst med fokus på bygg og anlegg samt infrastruktur og renovering. Hele konsernet skal få felles arbeidsmetoder og det skal settes fokus på bærekraft.

- Gode markedsforutsetninger i Norden innebærer at interessen for våre hjemmemarkeder øker hos internasjonale aktører, og NCC møter i dag høyt spesialiserte konkurrenter i anbudsprosessene. Med de forandringer som nå gjennomføres får NCC en spesialisert nordisk organisasjon med sterk lokal forankring. Med spesialisering får vi bedre styrke til å utvikle og tilby felles konsepter og løsninger til kundene våre i alle markeder, sier konsernsjef Peter Wågström i pressemeldingen.

Som en følge av omorganiseringen skal sju virksomhetsområder reduseres til fem. De fire landbaserte virksomhetsområdene slås sammen og deles i to nordiske enheter, NCC Infrastructure og NCC Building. NCC Roads blir til det nye forretningsområdet NCC industry, mins veiserviceenheten som flyttes til NCC Infrastructure. NCC Housing og NCC Property Development forblir som egne forretningsområder. HR, kommunikasjon og bærekraft slås sammen til en felles enhet med navnet Corporate Relations.

Konsernsjef Peter Wågström leder NCC gjennom en periode med omorganisering.
Konsernsjef Peter Wågström leder NCC gjennom en periode med omorganisering.

Den nye konserledelsen vil bestå av konsernsjef Peter Wågström, avdelingssjef NCC Building Klaus Kaae, avdelingssjef NCC Infrastructure Svante Hagman, avdelingssjef NCC Industry Jyri Salonen, forretningsområdesjef NCC Housing Joachim Hallengren, avdelingssjef NCC Property Development Carola Lavén, CFO Ann-Sofie Danielsson, sjefsjurist Håkan Broman, sjef Corporate Relations Ann Lindell Saeby og innkjøpssjef Peter Gjörup.