Fremtidens asfaltarbeidere

Nærmere 50 barn deltok på asfaltdag da Barnas Byggeskole tok turen til NCC Roads i Lier rett utenfor Drammen.

Publisert Sist oppdatert

På timeplanen tirsdag 11. august sto kjøring av asfaltutlegger og asfaltvals. Håndlegging av asfalt og en tur med hoppetussa ble også testet ut.

Det er ifølge arrangøren ikke hver dag to store asfaltvalser og asfaltutlegger står klar for prøvekjøring, men barna tok utfordringen på strak arm. Av sikkerhetsmessige årsaker ble det brukt grus i asfaltutleggeren. Men alle fikk prøve seg på håndlegging av varm asfalt.

1000 barn innom NCC

Det ble også tid til en tur innom NCC Roads sentrallaboratorium, der Barnas Byggeskole fikk se at asfalt ikke bare er asfalt.

For mange av barna var dette det første nære møtet med asfalthåndtering og store og tunge anleggsmaskiner. Spenningen var derfor på topp, og praten dreide seg antakelig om asfalt rundt en del middagsbord etter besøket.

Gjennom Barnas Byggeskole har NCC «utdannet» over 1000 barn de siste ti årene. I løpet av byggeskolen får barna, som er fra åtte til tolv år, kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet. Valg av materialer og håndtering av avfall og er integrert i undervisningen, som en naturlig del av byggefaget.

Ser matematikk i praksis

- Vi er opptatt av å utfordre barna som deltar. De må derfor planlegge byggeprosjektet før de kan sette i gang. På denne måten ser barna at matematikk og andre skolefag blir praktisk anvendbart når de skal løse praktiske oppgaver. Denne kombinasjonen av teori og praksis setter barna stor pris på, sier prosjektleder for Barnas Byggeskole, Sissel Bringsvor.

Powered by Labrador CMS