Reinertsen skal de neste to årene oppgradere Statoils anlegg på Mongstad.
Reinertsen skal de neste to årene oppgradere Statoils anlegg på Mongstad.

Storkontrakt til Reinertsen

Over 100 fagarbeidere hos Reinertsen er sikret jobb de neste to årene.

Publisert Sist oppdatert

Reinertsen skal bygge om raffineriet på Mongstad til å produsere lavsvovel autodiesel, samt øke kapasiteten med 12 prosent. Kontrakten vil holde 100 - 140 fagarbeidere i jobb de neste to årene, og har en verdi på ca 150 millioner.

- Dette er en viktig kontrakt for oss som vi vant på målstreken i sterk konkurran se. Å få en slik kontrakt i den situasjonen bransjen er nå, er svært gledelig. Vi har jobbet lenge for å sikre dette oppdraget, sier direktør for forretningsutvikling i Reinertsen olje og gass, Geir Suul.

Prosjektet er et såkalt Revamp-prosjekt, der Reinertsen går inn og bygger om raffineriet.

Statoil ønsker å øke produksjonen fra 94 tonn i timen, til 105 tonn i timen. I tillegg skal Reinertsen redusere svovelinnholdet ned til 0,01 promille, eller 10 ppmwt som er Euro5 EU-kravet til autodiesel.

Mye av byggeaktiviteten vil foregå under normal fabrikkdrift. Nedstengning er planlagt i to trinn. Først med en kort stopp i september, før en større operasjon er planlagt i løpet av høsten 2016. Da vil mye arbeid gjennomføres av 60 av Reinertsens fagarbeidere over to uker, opplyser selskapet i en pressemelding. Prosjektleder er Øystein Rognes.

Prosjektet skal øke reaktorens størrelse ved å øke katalysatorvolumene, øke varmeintegrasjonen og dieseltanken for blanding og lagring. 80 av Reinertsens fagarbeidere ved verftet i Orkanger bygger også en helt ny høytrykkseksjon med to reaktorer, ti varmevekslere og en varmeseparator. I tillegg bygges en mindre varmeveksler for å bedre varmeintegrasjonen med en annen enhet (Unit 600), og ytterligere to vekslere skiftes grunnet trykkfall. Totalt er det altså snakk om 3 reaktorer og 14 varmevekslere.