GIGA-AVTALE: Utleieselskapet A-Plant i Storbritannia har bestilt 1550 nye JCB-maskiner. Dette kommer året etter at samme selskap la inn ordre på 1000 JCB-maskiner.
GIGA-AVTALE: Utleieselskapet A-Plant i Storbritannia har bestilt 1550 nye JCB-maskiner. Dette kommer året etter at samme selskap la inn ordre på 1000 JCB-maskiner.

Bestilte JCB-maskiner for 615 millioner kroner

JCB har sikret seg en av selskapets største kontrakter noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Det britiske utleieselskapet A-Plant har lagt inn bestilling på JCB-maskiner til en verdi av 50 millioner pund, rundt regnet 615 millioner kroner. Utleieselskapet skal kjøpe ca. 1550 maskiner. Bestillingen kommer på toppen av en bestilling selskapet la inn for ett år siden. Den gang gikk A-Plant til anskaffelse av 1000 maskiner til en verdi av 35 millioner pund (430 millioner kroner etter dagens kurs).

Med den nye avtalen når A-Plant og JCB en annen milepæl. Utleieselskaper runder 10.000 maskiner siden det første kjøpet for 25 år siden.

- Dette er en kjempeavtale, o gen av de største for JCB noensinne. Vi er meget lykkelige for at A-Plant har valgt JCB som leverandør i en så stor maskinleveranse av ulike maskintyper og modeller, sier JCBs adm. direktør Graeme Macdonald.

I avtalen er det gravemaskiner i alle størrelser, teleskoptrucker og små dumpere. Sistnevnte produkt lanserte JCB tidligere i år. Alle maskinene er bestilt gjennom forhandleren Greenshields JCB.

- Dette er den største bestillingen av JCB-maskiner vi noensinne har gjort. Dette er samtidig et klart signal til bransjen at vi tilbyr den kanskje mest moderne maskinflåten, sier markedssjef Asif Latief i A-Plant.

A-Plant har ca. 135 utleiesteder i Storbritannia og mer enn 2700 ansatte. Selskapet har mer enn 30.000 kunder.