Alta til Gardermoen er korteste vei drøyt 1700 km.
Alta til Gardermoen er korteste vei drøyt 1700 km.

Stoppet etter 25 timer i lastebilen

Altaværingen kjørte mer eller mindre non stop fra Alta til Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld hadde Statens vegvesen kontroll ved Jessheim kontrollstasjon. Der ble det avslørt et grovt brudd på kjør- og hviletidene fra en norsk lastebilsjåfør.

- Mannen hadde kjørt fra Alta via Finland og Sverige og ble stanset på Jessheim. Da hadde han hvilt i bare to timer. Han blir dermed anmeldt for flere brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene, sier Arild Bråten, operasjonsleder i Romerike politidistrikt, til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Strekningen er på rundt 1700 kilometer, og sjåføren hadde brukt kun 25 timer på hele strekningen. Det betyr at lastebilen har kjørt i 23 timer.

– I løpet av den perioden har han hatt én lengre pause. Den var på to timer og ni minutter. Resten av tida har lastebilen kjørt. Dette er grovt. Rent trafikksikkerhetsmessig er dette rett og slett forkastelig, sier overingeniør Torodd Jansen ved Jessheim trafikkstasjon til rb.no.

I løpet av 24 timer skal man minimum ha ni timers hvile.

Mannen har forklart at en annen sjåfør har kjørt bilen et stykke inn i Sverige, og politiet har trodd ham på det, men han er likevel langt unna å tilfredsstille kravene for hvile.

– I tillegg forsøkte han seg med flere bortforklaringer, men etter å ha pratet med oss i noe tid, så innså han nok at dette ikke var bra, sier Jansen til.

Altaværingen i 40-åra er nå anmeldt for forholdene og lastebilen blir inntil videre stående.