Hæhres største kontrakt

Entreprenøren Hæhre ligger an til å signere kontrakt på to milliarder kroner i slutten av juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontrakten det dreier seg om å bygge E6 Helgeland Nord

- Kontrakten med vegvesenet et den største vi noensinne har inngått, og det er selvfølgelig svært hyggelig at de valgte oss til å gjøre denne jobben, sier Albert Hæhre til Bygdeposten.

Tre milliarder på én uke

- Kontrakten med vegvesenet er i området ved Mo i Rana, og vi har i samme området også fått to store kontrakter til. Den ene er byggingen av et kraftverk og den andre er på rehabilitering av en fyllplass for Statkraft, sier Hæhre. Totalt har Hæhre fått kontrakter for over tre milliarder kroner forrige uke.

Det var tre entreprenører som kom med tilbud på prosjektet E6 Helgeland Nord:

  • Leonhard Nilsen & Sønner AS 2.309.457.744,80
  • NCC 2.634.810.832,00
  • Hæhre Entreprenør AS 1.924.003.910,67
Det skal bygges totalt 62 km vei i prosjektet Helgelad Nord.

Drift og vedlikehold

Tilbudene inkluderer også prisene entreprenørene har satt for å drifte og vedlikeholde 125 kilometer av E6 samt E12 til Sverige de neste 15 årene. Hæhre Entreprenør, som leverte det laveste tilbudet har priset prosjektering og bygging til 1,53 milliarder.

- En samlet vurdering ligger til grunn for tildelingen av kontrakten, der entreprenørene i tillegg til pris også vektes på de tekniske løsningene de har valgt, avvikling av trafikken i byggeperioden, miljøhensyn og ikke minst byggetid. Hæhre har levert meget godt på alle disse kriteriene, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Tildelingen er behandlet i anbudsnemnda og signert av regionvegsjefen. Klagefristen er ti dager.

- Vi tar sikte på å signere kontrakten i Mo i Rana mot slutten av måneden, sier prosjektleder Bård Nyland.

Et av tre kontraktsområder

Helgeland nord er det første av i alt tre kontraktsområder for pakken E6 Helgeland. Prosjektet strekker seg over en veistrekning på 125 kilometer, fra Korgen til Bolna. Det skal bygges 62 kilometer vei, hvorav 47 kilometer er utbedringstiltak for eksisterende vei.

Utbyggingen skjer gjennom en såkalt veiutviklingskontrakt. Den gir entreprenøren ansvar både for prosjektering og byggingen av veien, samt drift etter ferdigstillelse.

Kontrakten har en varighet på 15 år, inklusive byggetiden på 4-6 år.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS