Roy Hagen med en av Wacker Neusons nykommere - stamperen AS 50
Roy Hagen med en av Wacker Neusons nykommere - stamperen AS 50

Elektriske maskiner

Wacker Neuson har nå batteridrevne «hoppetusser».

Publisert Sist oppdatert

«Som verdens første leverandør av en elektrisk stamper, satser Wacker Neuson for fullt på flere nullutslippsmaskiner», skriver selskapet i en pressemelding.

Nylig lanserte de batteridrevne «hoppetusser», som er tilgjengelig i to versjoner.

Den minste modellen, AS 30, er en spesialstamper for komprimering under og tett ved rør, mens AS 50 brukes til alle klassiske stamperarbeider. Maskinenes batteri kan tas av uten verktøy, og brukeren kan bytte det utladede batteriet med et fulladet batteri med «få håndgrep».

Konseptet gjør brukeren uavhengig av strømkilder og kabler i komprimeringsprosessen.

De to elektriske modellene er spesielt egnet for alle byggeplasser der det drives innvendig arbeid, og for annen industri med innendørs aktivitet.

- Alle monner drar. Maskinene er nyttige, både for brukeren og for totalmiljøet, sier salgsdirektør Roy Hagen.

Flere elektriske nyheter

Wacker Neuson AS er et heleid norsk datterselskap av tyske Wacker Neuson GmbH & Co.

På årets Vei og Anleggsmesse hadde de pyntet opp messeområdet flere «grønne» nyheter.  Foruten stamperne var flere miljøvennlige nyheter på plass.

Den elektriske ett-tonns beltegående dumperen DT10e, en to-tonns elektrisk oppladbar hjullaster og en 803 Dual Power ett-tonns minigraver.

Sistnevnte kan enkelt kjøres med et fullelektrisk aggregat eller sin egen dieselmotor.

- Alle produktene er leveringsklare. Flere maskiner er allerede solgt og levert i Norge. Vi har fått konkrete forespørsler fra utleieselskaper, som er villige til å se hvordan dette fungerer i praksis. Produktene er også egnet for entreprenører som rehabiliterer bygg og øvrig industri med innendørs arbeidsaktivitet, sier Hagen.

Samarbeider med kundene

Hagen påpeker i pressemeldingen at de miljøvennlige nyhetene er et resultat av det tette samarbeidet med kundene:

- Vi har oppfylt ønsker som foretak og brukere har lagt frem for oss. HMS er i vinden som aldri før, men vi ser at noen er forsiktige med slike investeringer. Salget går fremover, og flere ønsker å satse på maskiner som kan brukes både innendørs og i områder med lite tilgang til frisk luft. Samtidig reduseres maskinstøyen til et minimum. Nå er det viktig at potensielle kunder får vite om nyvinningene, både av hensyn til egne ansatte og miljøet rundt.