Kåre Håland. Alle
Kåre Håland. Alle

- Første lønningsposen fikk jeg i 1956

Kåre Haaland i Lemminkäinen Avdeling Forus er fortsatt på jobb, snart 60 år etter at han som femåring tjente sin første lønn.

Publisert Sist oppdatert

Det var som grindåpner for asfaltverkets sjåfører. I år feirer han avdelingens 70-årsjubileum sammen med kollegene.

- Faren min jobbet på asfaltverket, og vi bodde like ved veien som førte inn til tomta. Jeg hadde det moro med å åpne grindene på veien for lastebilsjåførene. En dag kom avdelingssjefen ut og ga meg min første lønningspose. Det var stor stas, sier Kåre Haaland.

Kåre er egentlig pensjonist, men da regionsjef i Lemminkäinen Region Vest, Åsbjørn Skrettingland, ringte og lurte på om han hadde lyst til å bli med litt igjen, så var han ikke vond å be.

- Jeg synes det er fantastisk å være en del av miljøet, og trives utrolig godt. Det er fint å kunne jobbe med den friheten jeg har nå. Jeg kan ta i et tak når det er travelt, og samtidig ha litt fri innimellom, sier han.

Travel 70-åring

Kåre begynte i selskapet på ordentlig i 1972, og har jobbet her siden. I år fyller avdelingen på Forus 70 år. En avdeling som har det mer travelt enn noensinne.

- Ja, nå går det virkelig unna. Vi har fullt trykk og mange oppdrag i vårt område, med fire kontrakter for Statens Vegvesen i 2015, sier Åsbjørn Skrettingland.

Asfaltgjengen på Forus har mange års samlet erfaring, men også yngre krefter har begynt å jobbe for 70-årsjubilanten.

- Vi synes det er spesielt morsomt at vi har fire lærlinger hos oss nå. Det er vi veldig stolte av. Vi er glade for at vi kan tilby dem opplæring av erfarne kolleger som Kåre, sier Skrettingland.

Fjellhamar Bruk

Lemminkäinen Avdeling Forus startet opp i 1945. Selskapet het den gang Fjellhamar Bruk, og holdt til på Lura ved Sandnes. Avdelingen flyttet til dagens plassering på Forus i 1960-årene. Kåre, en av dem som har vært med lengst, har mange minner fra sine 43 år i selskapet.

- Det blir jo mange gode historier i et så godt miljø som dette. Jeg husker hver dag som en revyforestilling, med muntre påfunn og morsomheter hele tida. Men også stå-på-vilje og sterk interesse for faget. Sånn er det i dag også. Åsbjørn og gutta har virkelig fått fart på 70-åringen, sier Kåre.