Øveraasen med finsk samarbeid

Den finske produsenten Arctic Machine OY og Øveraasen As blir partnere.

Publisert Sist oppdatert

Øveraasen AS, som er en av verdens ledende aktører innen vintervedlikehold på flyplasser, blir partner med Arctic Machine OY, som er et av de ledene selskapene innen produkter veivedlikehold i Nord-Europa

Samarbeidsavtalen har tre hovedmål, ifølge en pressemelding:

  • Øveraasen AS skal representere Arctic Machine OY som partner for veivedlikeholdsutstyr på det norske markedet.
  • Øveraasen AS skal representere Arctic Machine OY som partner for spredere og ploger til flyplass på markedene hvor Øveraasen AS er aktive.
  • Arctic Machine OY skal representere Øveraasen AS som partner for flyplassutstyr på det finske markedet.

- Begge selskapene får et mer komplett program for sine veivedlikehold- og flyplasskunder. Dette gir store muligheter for vekst i etablerte markeder, og lettere innpass i nye markeder, sier CEO Thor Arve Øveraasen hos Øveraasen AS.

- Begge selskapene er meget sterke på med tanke på teknologi og produktutvikling, og har dyktige organisasjoner som gjør våre felles mål om vekst mulig. Vi deler også en liknende bakgrunn og verdier som familieeide selskaper,  fortsetter Juha Jääskelä hos Arctic Machine OY

Det er planlagt at Elverum Maskin AS skal fortsette med produktene fra Arctic Machine i samarbeid med Øveraasen AS.

Arctic Machine OY har også produkter for flyplass og jernbane.  Arctic Machine-gruppen har en omsetning på ca. 15 millioner Euro, hvorav 70% er eksport til Skandinavia, Baltikum, Russland og andre CIS stater.

Øveraasen AS er en av verdens ledende aktører innen vintervedlikehold på flyplasser. Øveraasen AS produserer også redskaper for veivedlikehold og jernbaneutstyr. Øveraasen AS har en omsetning på ca. 50 millioner Euro, hvorav 70-80% er eksport.