Opeland Drift/Bergen Bydrift har laveste tilbud på veidrift og vedlikehold de neste fem årene. Bildet: Prosjektsjef Trond Hjelmeland i Bergen Bydrift.
Opeland Drift/Bergen Bydrift har laveste tilbud på veidrift og vedlikehold de neste fem årene. Bildet: Prosjektsjef Trond Hjelmeland i Bergen Bydrift.

Lavest på stor veivedlikeholdskontrakt

Det kom inn tre tilbud på kontrakt for drift og vedlikehold av veiene i Stor-Bergen de neste fem årene. Bergen Bydrift og Opedal Drift var lavest.

Publisert Sist oppdatert

Et arbeidsfelleskap mellom Bergen Bydrift og Opedal Drift ligger godt an til å vinne driftskontrakten for Statens vegvesen 1202 Stor-Bergen etter å ha levert laveste pris ved tilbudsåpningen onsdag 22. april.

Stor-Bergenskontrakten innebefatter drift og vedlikehold av vei i kommunene Bergen, Os, Austevoll og Osterøy i fem år fra 01. sept 2015. Veinettet består av 789 kilometer vei, med riksveier, fylkesveier og gang og sykkelveier inkludert.

- Vi er svært fornøyd etter å ha kommet i posisjon for å vinne kontrakten, sier prosjektleder Eivind Hope.

Eivind Hope har tidligere hatt ansvar for kontrakten hos en tidligere arbeidsgiver.

- Det var helt fantastisk. Stor-Bergen kontrakten er svært viktig for vår posisjon som en stor aktør i driftsmarkedet. Det betyr mye for alle, ikke bare i distriktet, men hele regionen og Bydrift/Opedal Drift slår han fast.

Statens Vegvesen skal nå kontrollregne tilbudene. Det forventes avgjørelse innen 2-3 uker.

Disse leverte tilbud:
Opedal Drift/Bydrift: 524.000.000 kroner
Mesta : 572.856.237 kroner
Risa: 654.177.877 kroner