Maskinsjef i NCC Roads, Rune Husby (t.v.) og Odd Enger, Hesselberg Maskin, ved den minste modellen BW154 AP-4I AM (7,3 tonn).
Maskinsjef i NCC Roads, Rune Husby (t.v.) og Odd Enger, Hesselberg Maskin, ved den minste modellen BW154 AP-4I AM (7,3 tonn).

Fem Bomag-valser til NCC

Fem valser i en handel er ikke «hverdagskost». Men nå har Hesselberg Maskin solgt fem Bomag asfaltvalser til NCC Roads.

Publisert Sist oppdatert

Handelen inngår i en bestilling på et 30-talls maskiner (asfaltutleggere, valser) NCC Roads Norden har inngått med Bomag i Tyskland.

Kvintetten Hesselberg skal levere består av fire BW154 AP-4I AM (7,3 tonn) og 9,5-tonneren BW174 AP-4I AM.

Kubota-motorer

Begge modellene er utstyrt med 4-sylindret StegIIIB-motorer fra Kubota på henholdsvis 55,4 kW (74,2 hk) og 74 kW (99 hk).

Begge tandem-modellene som er forberedt for dokumentasjonsutstyr og GPS, har førerhus med store vindusflater, sving- og sideforskyvbar førerstol, fjærbelastet avskrapere på trommel, trykkvanningsanlegg med to pumper og delte tromler foran/bak. Den største modellen har linjelast foran på 29,8 kg/cm og bak 26,8 kg/cm og amplitude 0-0,73 mm (framtrommelen). Den minste modellen har 25 kg/cm linjelast foran, 23,7 kg/cm bak og amplitude 0-0,80 mm.

Arbeidsbredden på den minste modellen er 1,5 m og 1,68 på den store.

Begge modellene har valsestyring med hundegang, 1,13 m på den minste modellen og 1,35 m på den største.

Valsene skal leveres på ulike plasser i landet hvor NCC Roads har asfaltoppdrag.

30 Bomag-maskiner

Kjøpet av de fem valsene inngår altså i en større avtale NCC Roads Norden har inngått med Bomag for Finland, Sverige, Danmark og Norge. Det opplyser maskinsjef i NCC Roads Norge, Rune Husby som sitter maskingruppen NCCs RMG 1 (Roads Machinery Group).

– Arbeidet i maskingruppen går i hovedsak på å utvikle samarbeidet på kryss av landegrensene. Og etter tester av flere merker i fjor, falt maskinene fra Bomag godt ut, og det ble bestilt et 30-tallsmaskiner, både valser og asfaltutleggere. Og det er første gang vi har Bomag-valser i vår maskinpark, sier Rune Husby.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS