Ny generasjon lav krokløft

Svenske Joab har lansert en ny generasjon HookMaster krokløft. Den skal være markedets laveste av sitt slag og kan dessuten stille containere på høykant.

Publisert Sist oppdatert

HookMaster har først og fremst sin anvendelse der krokløftcontainere skal håndteres under lav takhøyde eller andre steder med høydebegrensning. Med en byggehøyde på bare 178 mm tillater den også høyere maskintransporter enn normalt på maskinflak.

Krokløften har standard tippvinkel på 55 grader, men den kan også stilles i flere trinn helt opp til 93 grader. Dette muliggjør avsetting av containere på høykant. Det kan særlig være aktuelt med bulk-containere. HookMaster leveres med løfte- og tippkapasitet på 17, 20 og 25 tonn. Krokløften kompletterer Joabs øvrige krokløftprogram og er leveringsklar etter sommerferien.

Produktforbedringer

HookMaster har fått en nyutviklet hydraulikklås for økt sikkerhet og mindre vedlikehold. Et forbedret hydraulikksystem reduserer drivstofforbruket, mens nykonstruert kjelke og sterkere hjelperamme gir økt styrke og stabilitet. Endret rammekonstruksjon gir dessuten kortere monteringstid. Også det elektriske systemet er nytt og muliggjør valg av neste generasjons styresystem, heter det i en melding fra Joab.

Powered by Labrador CMS