Byggesystemer har angivelig et gravokopter til utleie...
Byggesystemer har angivelig et gravokopter til utleie...

Her er bransjens aprilspøker

Kjøreforbud på søndag, flygende gravemaskin og katastrofeprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Det er 1. april og du må ta alt du leser på nettet med en ekstra stor klype salt. Også innen «våre» bransjer anlegg og transport.

I fjor hadde AT.no en aprilspøk om at nye EU-direktiver gjorde at alle lastebiler måtte ha installert «urinlås» for å teste om føreren var nykter før man kunne starte lastebilen. Les den «nyheten» her.

Også i år er det flere spøker å ta av.

Byggesystemer og Hymax har sendt ut en pressemelding om et såkalt «Gravokopter» - en minigraver med rotor som kan fly som et helikopter.

«Gravokopter GRKO19-4 er en helt unik kombinasjon av gravemaskin og helikopter. Gravokopter kan fly med en rekkevidde på 15 NM eller ca. 27 km. Nettovekten på denne maskinen er 2 255 kg. Byggesystemer har allerede en fått en av disse maskinene fra Kubota i Japan til sitt lager i Tromsø og maskinen er nå endelig klar til utleie», heter det i meldingen, som tydeligvis har lurt våre venner i tungt.no.

Samme nettsted har også publisert «nyheten» at det blir fullt frislipp av kabotasje i Norge.

Også nettsiden til Norsk Lastebileier-Forbund, lastebil.no, har en fiktiv nyhet på lur i dag. De skriver at regjeringen innfører kjøreforbud for tyngre kjøretøy på søndager fra og med 1. juni.

Lokalavisen Hitra-Frøya spinner videre på forsinkelsene på byggingen av Dolmsundbrua, og har laget en lang «avsløring» om at NCC må rive brua og bygge den på nytt.

Er du på farten i Hedmark, bør du være obs om vi skal tro Hedmark politidistrikt. De har nemlig varslet laserkontroller, men har samtidig problemer med laseren og anbefaler derfor bilister å smøre seg inn med solkrem for å ikke bli brent. "Jo høyere hastighet vedkommende holder, jo kraftigere er strålingen fra laseren (enda en god grunn til å overholde fartsgrensene)", skriver Hedmark-politiet på sin Facebook-side.

Scania har også tradisjon for å lage aprilspøker. I år har de sendt ut en melding om et nytt drivstoffkonsept som passer for dyretransport. Et nytt system skal rett og slett samle inn metangass fra dyrenes promp og gjøre det om til drivstoff. Les meldingen fra Scania her.

Slik ser Scanias "prompefangerhenger" ut.
Slik ser Scanias "prompefangerhenger" ut.

Har du sett flere aprilspøker fra våre bransjer, så del dem gjerne med oss: [email protected], så bygger vi ut denne saken etter hvert.