Transport 2015 er i gang

Transportutstillingen Transport 2015 åpnet i Herning i Danmark torsdag 19. mars, og pågår til og med søndag. Drøyt 250 utstillere hadde funnet veien til årets messe som var en god del større og preget av mer optimisme enn for to år siden.

Publisert Sist oppdatert

Alle tungbilimportørene er til stede, med unntak av Scania som åpenbart ønsker å bruke markedspengene på andre aktiviteter i år. Særlig Volvo/Renault Trucks og MAN har fyldige stands. Det er ikke mange nyheter på bilsiden i år. Det er ikke så rart når alle lastebilmerkene har vært gjennom en kraftig oppussing av sine motorprogram på grunn av overgangen til Euro 6.

Transport 2015 er kanskje vel så interessant som påbyggmesse. Danmark har en del påbyggleverandører som også er kjent her hjemme. Det er mulig å finne interessante løsninger også på årets messe. Messen er også stor når det gjelder utstyr og systemer som eksempelvis flåtestyring. Dette vil vi orientere nærmere om i våre tidsskrifter senere i vår.

Mange aktiviteter

Ellers er Transport 2015 preget av mange aktiviteter. En egen hall for veteranlastebiler fenger manges interesse. Det gjør også en avdeling med modellbiler, eller lekeavdeling for voksne karer som noen vil kalle det. Videre vil det bli kåret årets varebil i Danmark, og det skjer også kåringer av påbygg i forskjellige kategorier. Det er eller et bredt seminarprogram, det vil være mulig å teste hvor drivstofføkonomisk man kjører, og i tillegg er Transport 2015 dansk mesterskap for transportlærlinger.

Første messedag var preget av bransjefolk og ikke altfor tett med mennesker, men mot helgen kommer det nok et betydelig innslag av yrkessjåfører og deres familier på en messe som er velordnet og med det meste under tak. Med 12 plussgrader og solskinn var det ingen plage å besøke utendørs-standene heller på messens første dag.